SNOWBOARD

»

VIDEO

09.04.2013.      

Autor: Majda Gregorović Čolović 

From straight lines to triple corks: Triple corks and the future - video

U posljednjoj epizodi World Snowboard Tour serijala o povijesti natjecateljskog snowboarda, progresija sporta se nastavlja.

Utemeljen je TTR i njegov sustav natjecanja kroz evente rangirane od 1 do 6 zvjezdica. Prvi ukupni pobjednik Toura bio je Francuz Mathieu Crepel, a prva pobjednica Nizozemka Cheryl Maas. Najveća zvijezda i dalje je Shaun White, koji je u 2006. godini pobijedio na svim natjecanjima na kojima je nastupio, uključujući i Olimpijske igre u Torinu.

Također, 2006. godine prvi puta je izveden trik koji danas predstavlja osnovu više manje svih natjecanja – Double Cork, a izveo ga je David Benedek iz Njemačke. A da još ima štogod za pokazati dokazao je legendarni Terje Haakonsen, oborivši 2007. godine svjetski visinski rekord na Arctic Challengeu, skočivši 9,8 metara.

Konstantna je progresija i u ženskom snowboardu, na čelu sa ridericama kao što su Torah Bright, Jamie Anderson i Kelly Clark. Ali prva žena koja je izvela Double Cork zove se Elena Hight.

Prvi Triple Cork izveo je Torstein Horgmo, a budući je od prvog Double Corka do Triple Corka prošlo tek nekoliko godina, nema govora o stagnaciji snowboarda kao sporta, i tko zna gdje će dospjeti u narednim godinama. Sigurno će biti uzbudljivo.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 252108
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr