OPREMA

»

TEHNIKALIJE

27.10.2004.      

Autor: Elinka BarišićUstupio: Swatch store WGT, Kaptol centar, Zagreb Photo: store.swatch.com 

Swatch Snowpass BlueJacket

Testirali smo sat iz Swatch ponude, dostupan cijenom, a s hvalevrijednom snowpass funkcijom.

Sjećate se nekad davno kad smo prilikom svakog ulaženja na žicu morali skidati rukavice, kopati po džepovima, natezati špagice, trakice, gumice i raznorazne mehanizme kojima smo pričvršćivali skipasseve za najčudnija mjesta, jer jakne tada nisu imale predviđene pretince za njihovo držanje? Uvođenjem proximity standarda, te modernim dizajnom jakni koji u rukavu ima predviđeno spremište za proximity karte, dio muka oko baratanja kartom bio je riješen. No, za sve one kojima je i to prekomplicirano, Swatch je odlučio u svoje satove ugraditi mikročip u kojeg se može učitati dnevna, tjedna ili sezonska karta. Ovu funkciju nazvali su Snowpass.

Jednog ovakvog mališana dobili smo na testiranje i za vas smo u živo provjerili funkcionira li stvar ili ne. Testirani model, iz porodice Originals, podporodice Gent, a imenom Bluejacket, spada u red jeftinijih modela (oko pedesetak dolara). Mada za sve one kojima je i ovo preskupo moramo reći da ima i jeftinijih. Osim Snowpass funkcije, model je, kao i svi Swatch satovi, otporan na vodu i udarce, što je korisno ukoliko nezgodno padnete ili se smočite, što na skijanju/bordanju nije rijetkost. Kazaljke su opremljene fluorescentnim premazom tako da ćete i u mraku vidjeti koliko je sati. Na žalost, ovaj model nema prikaz datuma, a mana mu je i plastični remen koji za dugog nošenja zna biti neugodan, pogotovo ukoliko vam se ruka prilikom skijanja/bordanja jako oznoji. Vremenske prilike (temperature ispod -10) i nadmorska visina, kako smo i očekivali, nisu uzrokovale smetnje ni satnom mehanizmu niti čipu s uprogramiranom kartom.

Kupovina karte, ukoliko imate Snowpass, vrlo je jednostavna. Pod pretpostavkom da ste prije provjerili podržava li skijalište ovakvu vrstu karata, dovoljno je da teti na blagajni zamašete satom. Pomoću posebne opreme ona će prislanjanjem sata na uređaj upisati vašu kartu u sat, a kao potvrdu ćete dobiti običnu "guralicu" koju možete koristiti ukoliko sat zakaže. Ovo je super jer vam karta ostaje kao uspomena na skijanje, što kod proximity karata koje (ako želite depozit nazad) morate vratiti, nije slučaj.

Očitavanje karte sa sata prilikom prolaska kroz kontrolu nama je radilo savršeno, iako je sat bio zatrpan s nekoliko slojeva odjeće, rukavicama i jaknom. Uređaj ga je očitavao bez problema, bez da smo morali mahati rukama ili ih prislanjati bliže čitaču.

Ukoliko često skijate i želite na elegantan način riješiti problem karata, svakako vam preporučamo da nabavite jedan od Swatch satova sa Snowpass funkcijom. O vama samo ovisi koji model ćete iz bogate ponude izabrati. Naša je preporuka da, ako sat mislite i inače nositi, investirate u kožni, metalni ili neki drugi, udobniji remen. Ukoliko već imate svakodnevni sat, a želite još jednoga samo za skijališta, modeli iz cijenom vrlo dostupne Gent kolekcije biti će pravi izbor. A s obzirom da se Božić bliži, uopće nije loša ideja da nekoga iznenadite snowpassom ispod bora :-)


Kolekciju snowpassova možete pregledati ovdje

Popis skijališta za sezonu 2004/05 koja prihvaćaju snowpass

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1278
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr