PROIZVOĐAČI

»

STöCKLI

08.04.2010.      

Autor: Goran Razić 

Stöckli skije 10/11

Stöckli ne odstupa od svojih uvjerenja, svog prepoznatljivog dizajna i mijenja samo ono što je nužno. U liniji skija ima novosti, ali nisu revolucionarne. Sve što se pokazalo pozitivno ostalo je nepromijenjeno u odnosu na prošlu sezonu.

Race gama Stöckli skija nije doživjela veće promijene. Prepoznatljive boje, prepoznatljiva imena i skije kakve očekujemo takve su i u sljedećoj sezoni. Osim FIS pulena koji dolaze u cross, slalom, veleslalom, superveleslalom i spust inačici, tu su i modeli za tržište. Pomalo olakšani i prilagođeni, no još uvijek agresivni i dobri za svakog skijaša željnog jurnjave. Vizualno identični svojim FIS "blizancima" tu su modeli Laser SL (visine 151, 156, 161, 166, 171 cm i radijusa od 11.2 do 13.7m, slika dolje) i Laser GS (visine 166, 172, 178, 184 cm i radijusa od 15.6 do 19.6m), a razlika je jedino u vrhu skije i pripadajućem štitniku. Pored njih tu je i dalje model Laser SC, koji predstavlja model kombinacije između slaloma i veleslaloma, s ponešto blažim (većim) radijusima i nešto većim visinama u odnosu na slalom model.

-.--.-

U race klasi od ove godine prisutan je i model Laser SX (slika dolje) te slabija inačica Laser CX. Oni predstavljaju cross klasu unutar klase, i dok je SX istovjetan FIS cross modelu, CX je sasvim nova skija. Valja napomenuti kako u cross liniji više nema Edition modela.

-.--.-

Spirit i dalje u ponudi ima dva modela, no ponešto promijenjena. Najjači model Spirit Globe (visine 152, 158, 164, 170, 176 cm i radijusa od 12.2 do 16.7m, slika dolje) i dalje je tu, no ponešto je promijenjenog izgleda. Riječ je o klasičnoj allround skiji namijenjenoj za vožnju po svim tipovima staza i svim načinima vožnje. U odnosu na prošlu godinu više ne postoji model Spirit Edition, već je tu model Spirit Motion, koji označava pomalo oslabljeni model namijenjen isključivo ženskoj publici.

-.--.-

Sinox modeli označavaju također allround razred no ponešto drugačijih gabarita od Spirita te nešto manje mase, što skijanje čini lakšim. Sinox dolazi u inačici Sinox (visine 149, 156, 163, 170 cm te radijusa od 10 do 13.5m) i Sinox Edition (umjesto prošlogodišnjeg Sinox Light modela, namijenjenog ženama, slika dolje)

-.--.-

Rotor linija donosi većinom nepromijenjen modele park&pipe modela, namijenjenih za akrobacije, skokove i dubok snijeg. Od ove godine osim modela Rotor 106, Rotor 84 (slika dolje), Rotor 82, Rotor 74, Rotor 72 tu je i Rotor 74 Edition, koji označava skiju sličnu ženskom Rotoru 74, ali u više visina, radijusa i sidecuta. Za svakoga po nešto, a brojčana oznaka označava širinu skije u struku. Isto tako, valja spomenuti kako su sve skije twin tip izvedbe.

-.--.-

Punokrvni freeride modeli i dalje se zovu Stormrider, no modeli su izmijenjeni, kako dizajnom tako i dostupnim modelima. Najjači model zove se Stormrider Pro (slika dolje) i namijenjen je vožnji dubokog snijega za beskompromisne skijaše (visine 166, 178, 190, 201 cm i radijusa od 20.2 do 31.3m). Nakon njega tu su pomalo uži modeli Stormrider VXL, Stormrider LXL i allmountain predstavnik Stormrider XXL.

-.--.-

Modeli namijenjeni za turno imena su Stormrider Tour, a dostupna su dva modela, Stormrider PIT Pro3 i Stormrider Light (slika dolje).

-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 134133
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr