PROIZVOĐAČI

»

STöCKLI

05.08.2009.      

Autor: Vjeran Baranović

Ustupio:Partner d.o.o.,Rijeka
marin.dekovic@partner.biz.hr
Sve informacije na
www.experience.hr

 

Stöckli Rotor 72 (09/10)

Rotor serija nosi neke novitete, a namijenjena je skijašima željnih adrenalina i skijanja u svim uvjetima.

Testirani model: 167 cm, r = 13.5m
Sidecut: 118-72-106
Dostupne visine: 147, 157, 167, 177 cm

Za ovu sezonu poznati nam je švicarski proizvođač skija Stöckli priredio potpuno izmijenjenu seriju Rotor namijenjenu prvenstveno mlađoj publici. U ovogodišnjoj seriji osim testiranog modela nalaze se još i 70, 74, 82, 84 i 106 kojima brojka u imenu označava i širinu u struku. Cijela Rotor serija je zamišljena kao skija za mlađe populacije koji žele uživati skijajući po svim terenima, uključujući i stazu i snow park i duboki snijeg.

-.--.-stockli rotorVeć prvi pogled na skiju asocira na želje proizvođača. Sam grafički dizajn pokazuje da je skija za avanturističke skijaše iako nije bojama napadna kao što neki proizvođači rade kod ovakvih modela skija. Osim dizajna, svrhu skije odaje i twin tip oblik (na repovima je skija zaobljena kao i na prednjem dijelu) što je uobičajeno kod freestyle i freeride skija, ali opet svojim gabaritima podsjeća i na klasičnu skiju za staze pa se sa punim pravom može reći da je Rotor 72 skija za sve uvjete. Skija posjeduje sendvič konstrukciju (titan, fiberglas, drvo, titan, fiberglass), a površina je sublimirani poliamid sa nanostrukturom, dok je na bazi korišten natjecateljski grafit.

Rotor 72 je namijenjen boljim i odličnim skijašima. Skija je relativno lagana što i ne čudi s obzirom da pokriva sve uvjete na planini, ali bez obzira na to odlično se ponaša na tvrdim uređenim stazama. Bez puno truda skija drži i na najtvrđim dijelovima, a zavoji se izvode lagano i brzo. Samim prebacivanjem težine na rubnik skija "grize" i vodi u zavoj kroz koji cijelo vrijeme jednako vuče. Prilikom izlaska iz zavoja skija je jako mirna i lagano se prebacuje u duge zavoje. Isto tako je i kod brzog vijuganja, ali se onda mora malo više raditi. Skija na stazi ni po čemu ne zaostaje za nekom drugom skijom koja je namijenjena isključivo skijanju na stazi. Osim toga prilikom izlaska iz zavoja skija uopće ne "baca" tako da skijaš doslovno može "sjediti na guzici" pa se dižu vrhovi i skija doslovno "glisira". Osim ovih karakteristika Rotor 72 jako zaigra skijaša i konstantno tjera na vođenje skije i promjene ritmova, ali pritom ne umara kao neki slalom modeli. Pri većim brzinama ona ne zadaje probleme, dok jedino na ravnom spustu pri jako velikim brzinama zna "zaplesati" što je normalno za ovu dužinu i tip skije. Twin tip konstrukcija omogućuje i skijanje unazad koje je lakše nego na drugim modelima. Osim laganih dugih zavoja, na ovom modelu moguće je raditi i kraće zavoje, ali to je preporuka samo za odlične skijaše.

Prelaskom sa tvrdih na razrovane staze, skija ne mijenja ćud. Ponaša se jednako dobro kao i na stazi, a u usporedbi sa nekim drugim sličnim modelima još bolje. Malo agresivnijom tehnikom Rotor 72 ispunjava sva očekivanja. Po razrovanim hupserima moguće je voziti duge zavoje i pri većim brzinama jer je skija lagana i bez problema prelazi preko njih. Zbog svoje dužine također je moguće skijati i po tvrđim i brojnijim hupserima bez problema.

-.--.-I izvan staze, pogotovo na razrovanom snijegu skija "vuče" i izvlači iz vas najbolje i najviše što možete. Zbog svog oblika Rotor 72 se dobro ponaša i u dubokom snijegu, ali za one koji provode više vremena u dubokom snijegu nego na stazi preporučuje se neki širi model iz ove serije. Za sve ljubitelje vratolomija u snowparku će sigurno biti čudno kako skija za tu namjenu može imati tako mali radijus. Istina je da bi za park možda bio bolji veći radijus, ali i sa ovim se skija može koristiti i u te svrhe. Baš zbog svog dizajna i gabarita skija prilikom doskoka "na guzicu" ne baca i odlično se ponaša u zraku. Za ekstremnije freestylere, koji cijele dane provode u parku, će ovo ipak biti možda premali radijus, pa bi bilo bolje uzeti dužu skiju, ali za sve ostale koji vole i park i stazu i freeride će sigurno biti dovoljno dobra skija i za tu namjenu.

Rotor 72 je namijenjen boljim i odličnim skijašima koji žele sve u jednoj skiji. Prvenstveno mlađa populacija željna adrenalina i koji uvijek žele više će se zasigurno naći u ovoj skiji. Ovaj model bi jednako tako mogao dobro doći i učiteljima skijanja kojima je skijanje unatrag osnova njihova posla.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 243736
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr