PROIZVOĐAČI

»

STöCKLI

07.05.2009.      

Autor: Goran Razić 

Stöckli skije 09/10

Prošlogodišnjih 8 klasa skija ostalo je brojčano isto, no promjena ima. Klase su malo drugačije presložene, a jedna klasa je potpuno nestala, dok je tu i jedna sasvim nova

Kako je to običaj, krećemo od kraljevske klase - natjecateljskih veleslalom i slalom skija. Laser klasa predstavlja skije namijenjene odličnim rekreativcima, koji vole jurcanje po uređenim i tvrdim stazama. Osim superveleslalom skija i spust skija, čiji se dizajn može također vidjeti u novom katalogu, Laser donosi modele Laser SL FIS, Laser SL (slika dolje), Laser SLJ, Laser SC, Laser GS FIS, Laser GS i Laser GSJ, gdje posljednje navedeni označava (baš kao i kod SL modela) skiju namijenjenu juniorima, a model SC skiju koja pruža kombinaciju svega navedenog.

-.-Skijanje.hr-.-

Cross klasa i dalje je tu. Namijenjena je za rekreativce koji vole jurnjavu uređenim stazama, a ne žele slalom ili veleslalom skiju. Predstavljaju je modeli Cross Pro FIS (slika dolje), Cross Pro i Cross Edition. Posljednje navedeni predstavnik najslabiji je model u cross ponudi i pruža svojevrstan kompromis, dok je prvonavedena skija baš poput onih koje se koriste u Svjetskom skicross kupu.

-.-Skijanje.hr-.-

Spirit modeli predstavljaju klasičan allround razred skija. Skije nisu previše teške i namijenjene su širokom broju rekreativnih skijaša i skijašica. Na tržištu su modeli Spirit Globe (slika dolje) i Spirit Edition. Jači ili slabiji model, za one malo bolje i one malo slabije skijaše ili pak pripadnice ljepšeg spola. Karakterizira ih iznimno jednostavan i nenametljiv dizajn, gotovo jednobojan.

-.-Skijanje.hr-.-

Ovdje je i svojevrstan novitet u ponudi za sezonu 2009/2010. Klasa imena Sinox predstavlja nižu rekreativnu klasu, koja donosi vrlo udobnu i odmjerenu skiju namijenjenu za svakoga, od početnika pa do onih koji već vladaju paralelnim zavojima. Modeli Sinox (slika dolje) i Sinox Light namijenjeni su i ženama, posebice posljednje navedeni, a karakterizira ih lijepi i "nježni" dizajn te velika udobnost prilikom vožnje.

-.-Skijanje.hr-.-

Klasa Rotor doživjela je dosta velike preinake. Od ove godine veći naglasak je na freestyleu, a u ponudi je i više modela nego što je bio slučaj prošle sezone. Najjači pripadnik klase je Rotor 106 (slika dolje), zatim ga slijede Rotor 84, Rotor 82, Rotor 74 i Rotor 72. Sve skije su rađene po sistemu "Twin Tip", te su pogodne i za snowpark, dok su slabiji (čitaj uži, op.a.) modeli namijenjeni i vožnji uređenim skijaškim stazama te blagom offpisteu. U usporedbi sa prošlom sezonom, kada su bila prisutna samo dva Rotor modela, od ove godine u ponudi ih je ukupno 5. Ovaj podatak jasno pokazuje strategiju razvoja u koju ulaže Stöckli.

-.-Skijanje.hr-.-

Stormrider i dalje označava klasu namijenjenu freeride obožavateljima. Vožnja dubokog snijega te nepreglednih i netaknutih bijelih prostranstava s ovom skijom je pravi užitak. Najjači model je Stormrider DP Pro + (slika dolje), a slijede ga Stormrider VXL i Stormrider XXL, Najjači model ima širinu struka od 101 mm, dok je model XXL u struku debeo "samo" 80 mm.

-.-Skijanje.hr-.-

Klasa skija za turno skijanje Švicarcima je iznimno važna. Tako su u Stormrider Alpine klasi dva predstavnika imena Stormrider PIT Pro II i Stormrider Light (slika dolje). Širine struka su im od 72 do 79 mm.

-.-Skijanje.hr-.-

Posljednja klasa u Stöckli ponudi je namijenjena za najmlađe. Stöckli Team skije su za one koji će tek otkrivati sve čari bijelih padina, zato je iznimno bitno da prvi trenuci budu nezaboravni. Dostupni modeli su Race Team, Cross Team, Rotor Team i Sinox Team. Od svake značajnije klase izvučen je jedan model skija i prilagođen najmlađima, a na roditeljima je da odaberu...

-.-Skijanje.hr-.-

U usporedbi sa prošlom sezonom vidljivo je da je nestala klasa imena Snake, koja je bila prvenstveno namijenjena obožavateljima freestylea. Rotor je dobio nekoliko novih modela i na neki način zamjenjuje gore navedenu klasu, čime je postao puno bliži kombinaciji freestyle/freeride, jer širine struka su vrlo impresivne. Nova klasa Sinox označava možda najbrojniji segment skijaša rekreativaca i to bi moglo biti vrlo zanimljivo za potencijalne kupce.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 204255
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr