PROIZVOĐAČI

»

STöCKLI

24.06.2009.      

Autor: Denis FliderUstupio: Partner d.o.o., Rijeka
marin.dekovic@partner.biz.hr
Sve informacije na www.experience.hr
 

Stöckli Laser SC (09/10)

Marka relativno poznata široj populaciji, a izrađuje se ručno. Švicarska preciznost na djelu...

Testirani model: 170 cm, r = 14,8 m
Sidecut: 114-63-95
Dostupne visine: 149, 156, 163, 170, 177 cm

-.-Skijanje.hr-.-Laser SC skije su dio Laser serije koju čine race modeli te predstavlja vrh ponude proizvođača Stöckli. Na žalost, navedene skije teško možemo naći na našim skijalištima i šire. Svojim sidecut-om 114-63-95 i karakteristikama nalaze se između klasičnog SL modela i rekreativnog GS modela.

Skija je doživjela facelifting u odnosu na prošlogodišnji model, odnosno sidecut je identičan kao i karakteristike, a učinjena je samo promjena u dizajnu. Stöckli je zadržao svoju prepoznatljivu 4D strukturu (saćastu strukturu), koja daje vizualni dojam debljine skije.Uz navedeni inovativni efekt, skija i dalje zadržava "klasičan" dizajn upotpunjen novom bojom na skiji. Dodani su detalji u crvenoj boji. Sada skija izgleda atraktivnije od prošlogodišnjeg modela, ali i dalje zadržava detalje Laser serije. Pohvalno je da su sve informacije dostupne na skiji od karakteristika do serijskog broja.

Što se tiče tehnologija, skija koristi sandwich konstrukciju. Ista omogućava veću torzijsku tvrdoću i bolji prijenos sile na rubnike. Titanska ojačanja, potpomognuta fiberglasom pojačavaju samu jezgru te daju neophodnu elastičnost, a istovremeno smanjuju masu same skije. Bitno je napomenuti da je baza napravljena od racing grafita, a kompletna izrada i tuning su napravljeni ručno. U tehničkim karakteristikama Švicarci koriste terminologiju "švicarska preciznost", što ukazuje da su svake skije pomno pregledane s ciljem otklanjanja eventualnih nedostataka te jamče visoku razinu kvalitete.

Obzirom da Stöckli nema svoju seriju vezova, za svoje modele skija koristi vezove marke Vist ili Salomon. Testirani model skija je imao vezove Vist 412 i ploču Speed Lock Pro.

Laser SC zovu i hibridom SL i GS modela, što one na neki način i jesu. Ne samo prema svojim karakteristikama, nego i na samoj stazi. Skija je pokazala mirnoću na uređenoj stazi kod svih tipova vožnje. Lagano ulazi u zavoje i prati liniju istih. Na tvrđoj podlozi rubnici odlično drže. Skija se prilikom kratkih i dužih zavoja lagano prebacuje s rubnika na rubnik. Odlične su u vožnji kratkih zavoja kada prate liniju zavoja, bez dodatnog oduzimanja energije. Konstrukcija skija na izlasku iz zavoja omogućuje dodatno ubrzanje gdje pokazuju svoj natjecateljski pedigre. Zahvalne su za dinamičnu vožnju na tvrdim i uređenim stazama. Što je snijeg tvrđi, to su one bolje.  Moglo bi se reći da su pripitomljena verzija World Cup SL modela. Pomalo iznenađuje da navedene skije i na hupserima i razrovanoj stazi reagiraju brzo na zahtjeve skijaša. Skije su vodljive i vrlo elastične u svim uvjetima na stazi. Daju prednost uređenim stazama i vožnji po rubnicima kada se potpuno "otkrivaju". Ne vole i ne trpe vožnju izvan staze (širina struka je samo 63 mm).

-.-Skijanje.hr-.-Ukoliko tek ulazite u svijet carvinga i vožnje po rubnicima, navedeni model nije za vas. No ukoliko želite intenzivno nadograditi svoju skijašku vještinu i tehniku te ući u svijet natjecateljskih zavoja, ovo je skija za vas i za sve one koji žele uživati u dinamičnom skijanju, a ujedno biti i drugačiji (mali broj navedenih skija na našim i okolnim skijalištima).

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 141228
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr