PROIZVOĐAČI

»

STöCKLI

17.06.2010.      

Autor: Vjeran Baranović

Ustupio: Partner d.o.o.,Rijeka
marin.dekovic@partner.biz.hr

 

Stöckli Laser CX 10/11

Stöckli nudi jednu posve novu skiju. Umjesto Edition modela pojavio se Laser CX. Slabija varijanta modela SX koji se pojavljuje na FIS Cross natjecanjima. Riječ je o svojevrsnoj kombinaciji slalom i allmountain skije.

Testirani model: 163 cm, r = 13,7 m
Sidecut: 100-69-116
Dostupne visine: 149, 156, 163, 170 cm

-.--.-Laser CX je skija namijenjena boljim rekreativcima, željnima jurnjave, ali i pitome vožnje, dok sidecutom podsjeća jako na slalomski model. Laser CX zajedno s modelom SX čini jednu kombinaciju natjecateljskih i allmountain modela, čime dobivamo punokrvnu cross klasu namijenjenu za brzu vožnju po svim tipovima staza.

Površina skije je od poliamida s grubom strukturom 3D oblika što daje dosta "moderan" dizajn i sigurno će privući neke kupce već samim izgledom. Sendvič konstrukcija "TORSIOtech", koja se sastoji od staklene vune u sredini oko drvene jezgre i titanala, daje skiji potrebnu tvrdoću i željenu okretnost, koja je neophodna u prezentaciji što boljih performansi, a opet istovremeno je dovoljno lagana da može podnijeti i druge uvjete na stazi.

Ovakva kombinacija terena koja odgovara ovoj skiji odlično zvuči, ali praksa je pokazala malo drugačiju sliku. Skija je dosta olakšana, radi veće vozljivosti kod šire publike, no samim time je postala i dosta nestabilna na ispeglanim stazama pri većoj brzini. Ovo naravno vrijedi za bolje skijaše, koji će znati potražiti svoj i limit skije.

Naravno svaki nedostatak ide za neku prednost, a ovdje je to slučaj s težinom skije. Laser CX je dosta lakši od klasičnih slalom modela pa je zato i lakše upravljiva srednjem rekreativcu te mnogo manje umara. Lagano se prebacuje sa rubnika na rubnik i kada rubnik "zahvati" snijeg skija ide kroz cijeli zavoj jednomjerno, dok skijaš može uživati u cijelom zavoju bez mnogo truda. Također kod kratkih zavoja i brzog vijuganja nema toliko umaranja kao kod punokrvnog slalom modela, ili pak jačeg SX-a. Skija je odličan izbor za sve one koji žele poboljšati svoj "natjecateljski" dio svog skijanja, ali još ne vladaju svim potrebnim znanjem.

Zbog dobro odmjerene fleksijske tvrdoće, prilikom pretjeranog pomicanja težišta prema naprijed ili nazad, Laser CX neće iznenadno "bacati", kao neki drugi modeli sličnih gabarita i u tome je sigurno prednost ovog modela, pogotovo za rekreativce koji tek počinju nadograđivati svoju tehniku brzim vijuganjem.

-.--.-Prelaskom na skijanje po neravnom terenu i hupserima osjeća se kako ovo nije glavna namjena skije. Laser CX prelazi preko hupsera, ali ne s prevelikom lakoćom. Problemi nastaju i u dubljem snijegu, iako i proizvođač, a i gabariti skije potvrđuju kako bi CX ipak bio sretniji na uređenoj stazi.

Sve u svemu ovo je skija namijenjena srednjim i boljim rekreativcima, koji većinu vremena ipak provode na "ispeglanim" stazama, a ponekad žele i nešto više. Laser CX također je preporuka rekreativcima koji bi htjeli slalom skiju, ali im je ona preteška ili pak prezahtjevna odnosno one koji žele učiti kratke slalom zavoje, a ne osjećaju se sigurno na punokrvnoj "slalomici".

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 250053
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr