SKIJALIŠTA

»

HRVATSKA

14.09.2013.      

Izvor i foto: pgz.hr

 

15 milijuna kuna za Platak

Radove na Platku obišao je primorsko-goranski župan Zlatko Komadina sa suradnicima i prokomentirao investicije.

Župan primorsko-goranski Zlatko Komadina sa suradnicima i načelnik općine Čavle Željko Lambaša obišli su radove na infrastrukturnim objektima lokaliteta Platak, kako izvještavaju iz Primorsko-goranske županije. U tijeku su radovi na uređenju prometnice i parkirališta na Platku ukupne vrijednosti 2,9 milijuna kuna te sanacije i proširenja 2,2 kilometra prometnice od "Malog Platka" do parkirališta Platak vrijednosti 4,7 milijuna kuna.
 
"Revitalizacija Platka je krenula. To je ono što me najviše veseli. Dolazak će biti sigurniji, parkiralište će se asfaltirati, napravit će se igrališta i novi vodovod", rekao je Komadina. Radi se rekonstrukcija žičare, a slijedi i izgradnja nove žičare. Cilj je da Platak bude cjelogodišnja destinacija, a ne samo zimska. U sljedeće 4 godine Platak mora dobiti novo lice.

Načelnik općine Čavle Željko Lambaša istaknuo je da je Županija u protekle tri godine uložila izuzetan napor u razvon Platka, posebno u rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. Radovi napreduju i sve će biti gotovo za mjesec dana, dosta prije snijega, kako bi sve bilo spremno za skijašku sezonu. Ukupna vrijednost radova na cesti do Lugarnice, cesti prema Velikom domu i investicijama u žičare je 15 milijuna kuna. "Slijedi nam i rekonstrukcija Velikog doma, do razine tri zvjezdice", rekao je Lambaša.

Direktor Goranskog sportskog centra Damir Majnarić je za Novi list izjavio: "Prošle je godine obavljena rekonstrukcija žičare Radeševo i baby lifta Pribeniš. Ove godine planiramo staviti u funkciju vučnice Pribeniš 1 i Tešnje te popraviti sustav zasnježenja, a za sve spomenuto Županija je u proračunu osigurala 4,3 milijuna kuna, od čega će dio biti upotrijebljen i za izradu projekata proširenja skijališta. U bliskoj budućnosti u planu je i postavljanje novih vučnica na Radeševu."

 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 16. rujna 2013.   13:09h

    Član od:
    02.12.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Upravo to sam i ja rekla.
  • Objavljeno: 15. rujna 2013.   23:30h

    Član od:
    23.12.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    živi bili pa vidjeli...
  • Objavljeno: 15. rujna 2013.   12:23h

    Član od:
    12.10.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Ozalj


    Uvijek se začudim kad slušam naše "majstore".
    Stvarno imaju osječaj za prioritete ; "Asfaltirati parkiralište"
    Da, to je svakako najvažnije za napraviti na Platku


    Kaj velite Vi ovisnici o Platku????
  • Objavljeno: 14. rujna 2013.   22:18h

    Član od:
    26.10.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Ja bih volio da se u Platak ulozi i 15 mil eura, ali laprdala uvijek lazu i laprdaju tako da je neki ali uvijek moguc. Cudi me da nitko nista nije znao, od toliko znalaca i dobrih poznavaoca prilika na Platku. Sta nije bio neki natjecaj za izvodenje radova, nitko nije nije pitao nikoga nista, nego je sve obavijeno velom tajne?
  • Objavljeno: 14. rujna 2013.   16:30h

    Član od:
    13.09.2011.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    eh da je sve istina..

Prikazano 5 od 5 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 293303
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr