SKIJALIŠTA

»

HRVATSKA

29.11.2012.      

Autori: Goran Razić, Goran Vukelić

Foto: Platak, arhiva Skijanje.hr 

 

Platak: Potpora županije za investicijski bum

Kroz četiri godine Platak će biti skijalište s 20 km staza, modernim žičarama i umjetnim jezerom, ističe Đani Poropat iz Goranskog sportskog centra koji je preuzeo Platak.

Najave su se ostvarile, Primorsko-goranska županija ove je godine preuzela upravljanje Platkom. Putem tvrtke Goranski sportski centar u vlasništvu županije i grada Delnica, kojima bi se trebala pridružiti i općina Čavle, Platak je tako dobio skrbnika koji će brinuti o daljnjem razvoju. Upravo to, uz približavanje skijaške sezone, bilo je povod i za razgovor s Đanijem Poropatom koji nas je ispred Goranskog sportskog centra izvjestio o stanju na popularnom riječkom skijalištu.

Kroz razgovor smo doznali da skijaška sezona 2012/13 na Platku nije u pitanju te da bi cijene skijaških karata trebale biti korigirane. Planovi županije su puno veći te bi kroz četiri godine Platak mogao izrasti u skijalište s 20-ak km staza, modernim žičarama i pratećom infrastrukturom, što je i bilo najavljeno prošle godine. Prvi korak je izgradnja novog akumulacijskog jezera i nabava nove žičare, a to su ciljevi upisani za 2013. godinu. O svemu ovome, i o još nekim temama vezanim uz Platak, opširnije u priloženom video interviewu...
 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 30. studenog 2012.   14:08h

    Član od:
    16.08.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Kantrida, greska je u glavnom mikrofonu koji je otkazao poslusnost u kljucnom trenutku. Trebalo je bit sve ok, ali visa sila :)
  • Objavljeno: 30. studenog 2012.   12:52h

    Član od:
    07.03.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Ajd drugi put snimite prilog na nekom mirnom mjestu, buka sa strane ometa slušanje priloga.
  • Objavljeno: 30. studenog 2012.   11:30h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Tako je Gogh. U Platak se ima zašto uložiti ako se proširi perspektiva na cijelu godinu. Zato me i plaši novi vlasnik jer izlgeda da nemaju tu širinu. Puno se priča o toj cesti ovih dana, a i prije... Ne znam po čemu je ona najveći problem?! Ako autobusi mogu doći gore, u čemu je problem? Čak nije nužno koristiti niti onaj zimski režim vožnje postavljen za staru cestu, svi su već zaboravili na to. I čak mi je sumnjivo zašto se inzistira na nečem tako skupom kao što je cesta. Platku prije svega fale voda i struja. I WC.

    [Editirano] 30. studenog 2012. u 11:30h


    [Editirano] 30. studenog 2012. u 11:31h
  • Objavljeno: 30. studenog 2012.   10:17h

    Član od:
    16.08.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Ne bih se bas slozio da je sve crno ili bijelo. Meni se cini najispravnije procjeniti situaciju i napraviti (uloziti) one stvari koje su najlogicnije za odredjeno skijaliste. Znaci; slazem se da Platak nikad nece imati uvjete kao alpska skijalista, niti po kolicini snijega, kvalitete snijega, visinske razlike, broja staza, duzine sezone i sl., ali znaci li to da treba ostaviti zapusteno stanje i ne uloziti apsolutno niti kune?

    Da Njemci imaju sjeverno more, ali ga koriste onoliko koliko je realno. Imaju i Madjari Balaton pa dolaze kod nas na Jadran, ali isto tako je svakome jasno kako izgleda Balaton u zizi sezone. On ima svoju nisu i ima svoju ponudu. Platak nudi sasvim solidne i ajmo reci neobicne mogucnosti povezivanja raznih grana turizma i rekreacije, u tom segmentu geografski nudi mozda i vise nego neki srednji ili mali skijaski centri u Sloveniji. Sukladno tome je po meni realna investicija i kombinacija zimskog i ljetnog turizma te opcenito pojacana outdoor ponuda pravi izbor za Platak. Neka me netko uvjeri da Stari vrh, Kope ili recimo Golte imaju bolje geografske uvjete. Mozda imaju manje vjetra i stabilniju klimu, ali ne i generalno govoreci bolje uvjete.
  • Objavljeno: 30. studenog 2012.   09:57h

    Član od:
    18.03.2009.

    Mjesto:
    Hrvatska,

    I NJemačka ima izlaz na more i uređene plaže oko Hamburga ali Njemci redovito dolaze k nama na more (i u Italiju, Španjolsku, Grčku itd.)jer to njihovo more nije "pravo" more. Naša skijališta imaju problema zbog klime koja nije pogodna za neko ozbiljnije skijanje a da je suprotno već bi se našao neki strani investitor i kupac koji bi kupio i Platak kao što je kupljeno i sve ostalo što nešto vrijedi u Hrvatskoj.
  • Objavljeno: 30. studenog 2012.   08:31h

    Član od:
    08.12.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    opet vidim pretjeran megalomaniju u svemu ovome, ski centar, pun k novih zica itd......
    opet nitko ne spominje infrastrukturu ( cesta ) i kako drugi tvrde struja. neznam koliko struje "ima" na Platku ali upuceni tvrde da se postojece zicare jedva koriste tim kapacitetom

    iskreno platak sa postojecim radesovom, trakaom i osposobljenim tesnjem bi bio sasvim ok ( kakvo je zbilja stanje tih zicara neznam )

    mene i dalje zanima gdje je gosp Mladenic prodao bebi lift
  • Objavljeno: 30. studenog 2012.   07:48h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    @skiller: Ako Platak nije mikrolokacija za skijalište, koja u Hrvatskoj je?! Svaki snježni val kod nas najviše snijega donese upravo Platku. A bogami i šire od Hr. Osim toga, ono što je Ursus rekao već, Platak ne treba gledati samo kao skijalište, nego kao planinski centar blizu mora. Volio bih da sam to čuo i od g.Poropata. Zato i nisam optimističan.

    [Editirano] 30. studenog 2012. u 07:49h
  • Objavljeno: 30. studenog 2012.   07:43h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Iz nekog razloga ne mogu pogledati ovo, ali nema veze.
    Da, Poropat i nije neka preporuka... Ugl., ja bih umjesto beskonačnih najava, kojih ne fali otkad je ideja o Platku začeta, da netko počne nabrajati ostvarenja. Bilo bi lijepo i puno uvjerljivije da je Poropat izašao sa prvim konkretnim ostvarenjem, pa onda tome dodao bajkovite najave o kilometrima staza. Ovako je to pamflet. Pa ni cijene karata još nisu u stanju formirati i objaviti! Što je napravljeno za Platak od kada ga je GSC preuzemo!? Smišljane najave samo izgleda. Nisam optimističan nažalost.
  • Objavljeno: 30. studenog 2012.   06:52h

    Član od:
    26.10.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Fini neki gospodin ovaj Poropat, nikad cuo, ali i bolje. Kad sam ga uguglao samo lijepi clanci ispadaju o njemu. Sretno........2013. je blizu, tako da ce se brzo znati rezultati.
  • Objavljeno: 30. studenog 2012.   00:28h

    Član od:
    18.03.2009.

    Mjesto:
    Hrvatska,

    Glupost. Preseravanje i bacanje novaca. Jasno mi je da bi svi htjeli u svome dvorištu imati skijalište ali dajte malo razmislite da li je to realno razmišljanje kada je Platak u pitanju. Sama mikrolokacija nije pogodna za skijalište. Dali bi netko od vas uložio vlastiti novac u brdo 1000m zračne linije udaljeno od mora? I bez globalnog zatopljenja koje nas je zahvatilo zadnjih godina Platak svojom lokacijom, nadmorskom visinom i površinom ne zadovoljava uvjete potrebne da bi se u njega uložila značajnija financijska sredstva (isto se odnosi i na Bjelolasicu). I Slovenska skijališta se nalaze u kritičnoj zoni što se tiče temperature i količine snijega a Platak pogotovo. Godinama na forumu čitam nebuloze zaljubljenika u Platak i iz godine u godinu situacija je sve lošija. To bi bilo čisto bacanje novca jednako samoubojstvu. Usporedio bi to sa hokejom u Puli u rujnu. Sam predsjednik Medveščaka Gojanović je nakon toga izjavio da je to bila najveća glupost koju su do sada napravili. Dobro da nisu organizirali hokej u kolovozu u špici turističke sezone na plaži Zlatni Rat na Braču. Nisam nikoga htio uvrijediti već iznijeti svoje mišljenje za koje smatram da je objektivno.

Prikazano 10 od 11 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 248927
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr