SKIJALIŠTA

»

HRVATSKA

13.07.2006.      

Autori: Elinka Barišić, Goran VukelićIzvor: Vecernji-list.hr 

Ivanščica postaje nova skijaška oaza

Najavljena velika ulaganja u skijalište iznad Ivanca.

U Ivancu je u ponedjeljak, 10. srpnja, održan sastanak između predstavnika Hrvatskog skijaškog saveza te Grada Ivanca na temu uređenja sportsko-rekreacijskog centra na vrhu Ivanščice. S jedne strane Reno Fleiss, voditelj staza pri HSS-u te Ratimir Škutelj, projektant, sa druge Milorad Batinić, gradonačelnik, te Mario Habek, član gradskog poglavarstva zadužen za sport, složili su se oko vizije budućnosti ovog malog hrvatskog skijališta.

Po njihovim planovima, ubrzo bi se trebalo pristupiti izradi planova za izgradnju skijališta čije bi staze trebale nadmašiti trenutačnih 300 m, a do staza bi se dolazilo za 10-ak minuta brzom gondolom. Ovaj su plan poduprle Varaždinska i Krapinska županija, a interes su iskazali i Međimurska i Koprivničko-Križevačka županija. Sve ovo, uz blizinu mađarske granice, obećava dobru posjećenost skijališta kada ono jednom počne s radom. Gondola bi bila u uporabi i izvan skijaške sezone, za sve planinare i izletnike kojih na Ivančici ne manjka.

Inače, i ove zime je na Ivanščici bila u pogonu mala vučnica na predjelu Jarki, koja je posluživala 500 m dugu stazu na radost svih lokalnih zaljubljenika u snijeg.



 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 255595
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr