SKIJALIŠTA

»

HRVATSKA

03.03.2014.      

Autor: Goran Vukelić

Foto: Općina Vrhovine

 

U Vrhovinama novo skijalište "Bijeli Vrh"?

U Vrhovinama se planira izgradnja sportsko-rekreacijskog centra s uključenim skijalištem.

U Vrhovinama je krajem siječnja potpisan  ugovor o izradi idejnog, glavnog i izvedbenog projekta Sportsko-rekreacijskog centra "Bijeli Vrh". Vijest je za zanimljiva za skijaše budući da je kao dio centra predviđena i izgradnja skijališta, pored zip-linea, biciklističkih staza i hotelskog smještaja.

Mala lička općina ovime iskazuje visoke ambicije da postanu svojevrsna "Vrata Plitvica", nezaobilazno odredište za sve turiste koji posjećuju Plitvička jezera čime bi se obogatila postojeća turistička ponuda nacionalnog parka.

Ugovor je potpisan s tvrtkom Geoprojekt koja se do kraja listopada obvezala izraditi kompletnu projektnu dokumentaciju za tri zip-linea duljine 6 km, skijalište i prateće objekte, hostel Gornje Vrhovine, hostel Rudopolje, hostel Gornji Babin Potok i biciklističke staze u duljini od 80 km.

Što se skijališta tiče, predviđena je gradnja jedne trosjedežnice te baby lifta. Pojedinačni objekti predviđeni u sklopu sustava su parkiralište, polazna i dolazna stanica žičare, višenamjenski objekt s ugostiteljskom i trgovačkom ponudom te akumulacijsko jezero. Potporu projektu dali su u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a cjelokupni projekt  "težak" oko 4 milijuna eura će se kandidirati za financiranje iz EU fondova.

 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 04. ožujka 2014.   21:19h

    Član od:
    24.01.2013.

    Mjesto:
    Hrvatska, rijeka

    eto i to je jedna od posljedica previse lokanih samouprava. svi oni nesto pi*de, da ne kazem kradu.

    pa ako mogu tih 10 koje si nabrojao, sjete se i ovi, pa zasto nebi i ovi neko skijaliste pokusali zavrtit, pokusat zamracit koju lovu, mozda aktivirat svetu kravu EU strukturni fond.
    Mi ovdje u rijeci cemo pored platka povezat zicarama svaku ovecu cuku sa centrom rijeka, sa Delte ides na sve strane svijeta...
    Evo , samo da cuju, a biće i Brač neko skijalište pokrenut, ima tamo snijega skoro svake godine dan-dva, na onih par kvadrata tog brda...

    ma jad i bijeda sve skupa.....
  • Objavljeno: 04. ožujka 2014.   19:06h

    Član od:
    08.12.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    i sveto brdo ako se dobro sjecam
  • Objavljeno: 04. ožujka 2014.   12:41h

    Član od:
    21.02.2012.

    Mjesto:
    Hrvatska, Velika Gorica

    Mrki medvjed, Krasno, Bjelolasica, Petehovac, Velebit, Dinara, Bijele kose ili tako nekako, Platak, Sljeme... Koliko skijališta u Hrvatskoj! Zašto ne bi moglo još jedno?
  • Objavljeno: 04. ožujka 2014.   09:26h

    Član od:
    30.12.2008.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Mislim alo pa ko to još može popušit.
  • Objavljeno: 04. ožujka 2014.   00:08h

    Član od:
    12.10.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Ozalj

    Pa dokle će ti naši Minhauzeni......

Prikazano 5 od 5 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1163505
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr