SNOWBOARD

»

VIDEO

15.11.2012.      

Autor: Ante Pašalić 

8. mini Snowboard Film Festival

Kraj studenog mjeseca u Zagrebu obilježit će održavanje 8. mini Snowboard Film Festivala u organizaciji Skijanje.hr ski/board magazina.

Početak nove snježne sezone donosi zagrebačkoj publici odabir najboljih snowboard filmova, s ovogodišnjim posebnim naglaskom na dokumentarnim filmovima, predavanja i trodnevni DJ party program. Cilj je na "miniju" i nadalje isti - druženje zagrebačkih snowboardera, 'nabrijavanje' na novu sezonu i uživanje u glazbi i filmu.

Mjesto održavanja Zagreb, od 29.11. do 1.12.2012. (četvrtak-subota), u Kino klubu "Grič", s počecima od 20 h.

Epitet "mini" u samom naslovu festivala žargonski je zapravo naziv za cjelokupnu snowboard scenu 'u Hrvata', odnosno realni pogled na stvarno stanje snowboard sporta u Hrvatskoj. A ove godine obilježava se osma uzastopna godina gledanja najnovijih snowboard filmova.

U ovoj osmoj, dakle, godini gledat ćemo službene premijere slijedećih svjetskih produkcijskih naslova:

Isenseven –  "Fool's gold"

Bavarci još uvijek 'izbrijavaju' snowboard na onaj istinski način. S veselom ekipom više ili manje poznatih snowboardera donose veliki broj zanimljivih scena visoke kvalitete, zarazne glazbe i masu 'brutalnih' trikova.

 

 

Burton"13"

Snowboarde proizvode od davne 1977., a filmove od 1985. Tome dodajte imena kao što su Danny Davis, Mikkel Bang, Shaun White, John Jackson, Mark Sollors, Jussi Oksanen, Terje Haakonsen, Jeremy Jones, Seppe Smits, Werni Stock, Roope Tonteri i još nekoliko drugih i dobivate godišnju dozu snowboard akcije.

 

 

Timeline"White Noise" -  Xavier De le Rue 

Priča prati garantirano 'najluđeg' i najbržeg freeridera današnjice, te FWT šampiona. Scene iz filma Vas doslovno 'grizu' i tjeraju na odlazak u planine, a neke od njih poprilično su šokantno strašne. Gotovo savršen snowboard video za bijeg od zasićene freestyle scene.

 



Mike Basich - Untold story

Odgovor je: da! Porijeklo vuče iz Like, i 'lud je k'o kupus'. Osim što je '90-ih godina pobijedio na svim većim natjecanjima, drugih deset godina proveo kao najpoznatiji snowboard fotograf, u međuvremenu još i skače iz helikoptera bez padobrana, gradi DIY skijališta, vodi uspješan brand. No i to mu još nije dosta nego i živi na planini. Film dokumentira 25 godina snowboard karijere ovog intrigantnog snowboardera, koji doista ima što i za pokazati!

 

#Forum - Forum Sowboards

Finalni projekt Forum, Special Blend i Foursquare brandova označava dekadu odličnih filmova od The Resistance, True Life, Video Gangs, That  do  Forum or Against ‘Em, Fuck It i Vacation.  U ovogodišnjem team videu "#Forum" ekipa poput Andreasa Wiiga, Pata Moorea, Jakea Welcha, Nica Sauvea i dr. demonstrirat će vam što Forum znači dan danas.

 

 

What we want films"Levity"

Skupina europskih 'snowboard klošara' na čelu s  Géromeom Mathieuom, Tylerom Chorltonom, Ethanom Morganom, Kevinom Backstromom, Kareemom El Rafieom, Gaetanom Chanutom i dr. uzela je stvar u svoje ruke i napravila svoj snowboard video.

 

 

Torstein Horgmo - "Horgasm – A love story"

Bez sumnje naj video godine! "Nadam se da ćete vidjeti sve 360°,  5-0 i pow trikove i shvatiti da u snowboardu ima više od triple corkova" – izjavio je Torstein Horgmo prilikom objave njegovog dvogodišnjeg videa. Horgmo, koji osim 'masivnih' triple cork trikova i pobjeda na svim velikim natjecanjima još uvijek ima istančan ukus za dobru zezanciju. Ovaj mladi Norvežanin pravi je primjer kako se boarda! Obvezno pogledati za sve uzraste.

 

 

Absinthe Films - Resonance 

Ovu ekipu nemamo potrebe posebno predstavljati. Apsolutni 'vladari svemira'. Uspijevaju svake godine s najboljom postavom snowboardera snimiti remek dijelo! Tako i s "Resonance", uz beskrajne količine powdera, idiličnih scena s umjerenom dozom slow motiona i progresivnim urbanim snimkama stvaraju najbolju moguću sliku svjetskog snowboarda danas.  U filmu su Nicolas Muller, Gigi Ruf, Terje Haakonsen, DCP, Wolle Nyvelt, Scotty Lago, Jake Blauvelt, Fredi Kalbermatten uz veliki povratak legendarnog Dannyja Kassa.

 

 

YES -  "It's a movie too"

Potraga za powderom se nastavlja. YES snowboards u svom drugom timskom videu predstavljaju stanje snowboarda kako bi ono i trebalo biti. U videu se pojavljuju renomirana imena poput DCP, Romaina De Marchija, JP Solberga, Tadashija Fuse, Benjija Ritchieja, Madsa Jonssona i dr.

 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1184710
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr