SKIJALIŠTA

»

FRANCUSKA

24.02.2004.      

Autor: Goran Razić

Photo: Les Orres official

 

Les Orres

Skijalište koje je udaljeno od Puy Saint Vincenta nekih sat vremena vožnje pruža pravi ugođaj južnih Francuskih alpa. Tipično Francuski uređeno, ali i vrlo pristupačno.

Les Orres
Službene stranice: link
Web-cam: link
udaljenost od Rijeke 790 km
udaljenost od Zagreba 930 km

Les Orres je jedno zgodno Francusko skijalište koje spada u onu drugu klasu Francuskih odredišta, ali je zato popularno s cijenama te nudi lijepe skijaške uvjete. Posebnosti skijališta, s kojima se hvale, su netaknuta priroda, gusta crnogorična šuma, te veliki potencijal kako za zimski tako i za ljetni turizam. Pejzaži su prekrasni, a pogled iz mjesta puca na lijepu dolinu i na jezero Serre Poncon.

Skijalište leži na nadmorskoj visini od 1550 do 2750 m i ima 88 km staza. Staze su većinom crvene, što skijalištu daje posebnu draž za malo iskusnije skijaše. Ima 19 crvenih, 3 crne, 6 plavih i 6 zelenih staza. No niti oni slabijeg skijaškog znanja neće biti nesretni jer su lagane staze u podnožju planine i dovoljno su široke, tako da bez problema mogu primiti veliki broj skijaških početnika. Tu postoji i oko 40 km staza za nordijsko skijanje, što vrlo često privlači natjecatelje u to mjesto, te razne reprezentacije koje dolaze na pripreme.

Uvjeti za freeride nisu baš povoljni zbog velike količine drveća. Grad je uređen kao i svaki drugi francuski skijaški centar, s puno apartmanskih kuća od drva te velikih apartmanskih zgrada koje ne brine previše estetika čim primaju i po više stotina ljudi u svoje sobe, te kao takve grozno strše iznad ceste . U ponudi su i 4 hotela od kojih su dva visoke kategorije ("La Porttete", L'Ancolie") a dva su nešto pristupačnija ("Les Trappeurs", "Les Ecrines").

Ukoliko se dogodi velika nestašica snijega, tu je umjetni snijeg koji je odlično napravljen i sasvim ga je dovoljno za ugodno skijanje.

Mjesto je pogodno za cjelodnevni izlet kada ste u "blizini" ili ako se skijate na nekom popularnijem skijalištu u Južnim Alpama, više kao promjena te upoznavanje ljepota Francuskih alpa. Svakako preporučamo za skijaše koji nisu previše rigorozni u odabiru skijališta te za obitelji za koje će se naći prihvatljivih aranžmana.


 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 5242
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr