SKIJALIŠTA

»

FRANCUSKA

28.04.2014.      

Autor: Goran Razić 

U Austriji 5 skijališta u radu. Na glečerima novi snijeg.

Austrija će početak svibnja dočekati s još pet “neglečerskih” skijališta u radu. Učestale ciklone i hladno vrijeme na visinama iznad 2.000 mnv osigurali su odlične uvjete za proljetno skijanje.

Tko još nije isplanirao prvomajske praznike krajnje je vrijeme da požuri. Novi snijeg koji je zabijelio Alpe samo je dodatno popravio ionako vrlo dobru snježnu situaciju na austrijskim skijalištima. Tako su u radu još uvijek Ischgl, Kitzbühel, Obergurgl - Hochgurgl, Obertauern i Turracher Höhe. Na skijalištima je u prosjeku između 80 i 130 cm snijega, izuzev Kirchberga (Kitzbühela) gdje je na stazama još uvijek ostalo približno 50-ak cm snijega.

-.--.-

Na austrijskim glečerima stanje je vrlo dobro. U radu su trenutno Dachstein sa 280 cm snijega, Hintertux i Mölltaler glečer s čak 400-tinjak cm snijega, Kaunertal i Pitztal s oko 330 cm, Kitzsteinhorn s 230 cm te Sölden s još uvijek respektabilnih 314 cm snijega. Spomenimo i austrijski Weissee Gletscherwelt koji mjeri oko 190 cm snijega u vršnom dijelu.

-.--.-

Novi snijeg koji posljednjih dana pada najvećim je dijelom zahvatio švicarske Alpe i zapadni Tirol. Sljedećih dana glavnina oborina će pasti u južnoj Švicarskoj te u francuskim Alpama. Prije svega u Savojama. U takvim okolnostima mjestimice se očekuje novih 50-ak cm snijega što će sasvim sigurno dobro doći skijalištima poput Saas Feea, Zermatta, ali i francuskih Les deux Alpesa i Tignesa koji i ove godine očekuju dugu i kvalitetnu ljetnu skijašku sezonu.   

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 145771
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr