OPREMA

»

PANCERICE

16.09.2004.      

Autor: Željko Mihalić 

Lange Gold 22

Limited edition serija pancerica kod nas se mogla kupiti neko vrijeme a bila je posvećena ukupnom broju od 22 zlatne medalje osvojene u Langeovoj opremi.

Na prvi pogled pancerice izgledaju profesionalno. Metalne kopče, race fit standardi....No u zbilji pancerica nije klasični race model. Kalup jest dosta tvrd pogotovo dio pancerice koji drži stopalo, no gornji dio je savitljiviji, i deklariran kao flex index 85, ne bih baš rekao da je namijenjen atletama ili profesionalcima.

Lange je već standardno namijenjen skijašima sa uskim stopalom i niskim ristom. Ovaj model nije iznimka. Oni koji imaju viši rist s ovim bi modelom mogli imati problema, u smislu komocije. Čvrste metalne kopče imaju mikro-vijke sa zaista impozantnim rasponom djelovanja i to na sve četiri kopče. Gornje kopče, na potkoljeničnom dijelu imaju i dva makro položaja, u kojima su učvršćeni vijcima koji se stežu s vanjske strane. Preporučamo da se ti vijci s vremena na vrijeme provjere jer pri jačim naprezanjima i nakon intenzivne upotrebe znaju popustiti.

Liner je medium fit, i nije baš za hedoniste. Istina, ne može se niti uspoređivati sa nekim race modelima, ali je dosta tvrd. Može se zagrijati i prilagoditi obliku noge pa se sve eventualne točke nelagode mogu djelomično eliminirati. Na lineru ima još nekoliko zgodnih dodataka kojima se može prilagođavati nagib linera u pancerici, pojačavati bočne stranice i ojačati prednji dio linera na jeziku. Liner se može u potpunosti izvaditi i oprati, provjereno. U lineru dodatno postoji uložak za stopalo koji se također može mijenjati po potrebi, no na žalost, ukoliko biste htjeli original Lange, morat ćete ga naručiti direktno iz tvornice.



Canting vijak radi pouzdano, no s obzirom na dosta fleksibilni gornji dio pance, mislim da skijaši sa jačim nogama i agresivnijim skijanjem neće imati nekih velikih zahtijeva za zahvatima na imbus vijku koji je, usput rečeno, dosta mali i treba vam tanki imbus ključ, koji se isporučuje sa pancericama. Nemojte ga izgubiti!

Najlošija strana pancerica je njen donji dio, potplate koje su dosta podložne manjim savijanjima pri jačim naporima i pri hodanju.

Sve u svemu, jako dobre pancerice i odličan izbor za napredne rekreativce, ali nikako za profesionalne skijaše ili početnike.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 306649
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr