OPREMA

»

PANCERICE

01.10.2004.      

Autor: Željko Mihalić 

Salomon Performa 7

Pancerice iz Salomonove serije uvijek obećavaju dobru kvalitetu. No ipak, ovo nije pancerica baš za svakog.

Salomon performa sa svojim flex indexom i oznakom proizvođača Salomona odmah daje do znanja da se radi o modelu za rekreativce, ali ipak one koji preferiraju gornji dom rekreativne tvrdoće. Flex index 75 znači da se radi o klasi koja nije race, no primjetno tvrda za one koji se ne skijaju energično i agresivno.

Prvo i osnovno, Salomon ima pancerice čiji je donji dio za topalo relativno širok i visokog rista. Što znači da će skijaši(ce) tanjeg stopala i nižeg rista imati ponešto previše mjesta, koje će se dosta osjetiti pri zahtjevnijim skijaškim pokretima.

Liner je custom fit, dakle ne formira se po nozi na posebnim aparatima, već djelovanjem topline stopala. Liner nije tvrd i ima dodatna ojačanja za predio oko peta i ahilove tetive.

Mikro vijci su pouzdani iako su plastični, i relativno se lako zakapčaju. No, ne bismo imali ništa protiv da su metalni.

Slična je stvar sa canting vijkom koji je također plastičan. Nisam primijetio da pomicanje tog vijka bilo kako utječe na vožnju. Također osjećaj da se može vrlo lako oštetiti s obzirom da plastika nije baš jako otporna na habanje. nasuprot tome, izradi samepancerice se ne može prigovoriti. Čvrsta, otporna i dugotrajna plastika koja je mjestimično lakirana pa se stoga i sitne ogrebotine mogu vrlo jasno vidjeti. Sve u svemu čini mi se da su ipak malo preskupe, bez obzira na renome proizvođača.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 119824
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr