Skijanje.hr

OPREMA

»

PANCERICE

04.11.2013.      

Autor: Goran Vukelić 

Inovativne pancerice za više udobnosti i sigurnosti

Franz Egger predstavio Easystand koncept konstrukcije pancerica.

Franz Egger, prodavač sportske opreme iz Dorfgasteina blizu Salzburga, predstavio je novi koncept konstrukcije skijaške cipele ili, popularnije, pancerice. Pod nazivom "Easystand" Egger nudi inovativan tip konstrukcije gdje je prednji dio pancerice viši od stražnjeg.

Po njemu, takav tip pancerice gdje su prsti u povišenom položaju odnosu na petu donosi niz prednosti. Pancerice bi trebale biti udobnije, bolje pristajati oko pete, dati više slobode za prste, omogućiti bolju kontrolu nad skijama te osloboditi pritiska listove i kvadricepse.

"Cipela je najvažniji element u skijanju. Više od 80% skijaša nosi pogrešnu veličinu cipele", otkriva Egger koji već 37 godina pomaže kupcima da nađu odgovarajuće cipele. U pronalaženju proizvođača koji bi pristao na izradu novih, inovativnih pancerica Eggeru pomaže Fritz Schrempf, bivši Atomicov zaposlenik.  Dotada, predstojeću će zimu iskoristiti kako bi sa znanstvenicima s bečkog i salzburškog sveučilišta na terenu proveo studije o utjecaju nove pancerice na skijaše.

-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2020.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 3473110
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr