OPREMA

»

PANCERICE

18.11.2004.      

Autor: Matija Kralj Photo: www.dalbello.it 

Dalbello «Krypton» pancerica uskoro na tržištu

Talijanski proizvođač pancerica Dalbello vrlo će vjerojatno već ovog mjeseca predstaviti novi, izrazito kvalitetni, «Krypton» model pancerice...

Ukupno gledano, riječ je o novoj seriji pancerica, koje su vrlo inovativne i kvalitetne. Alessandro Dal Bello, vlasnik tvrtke "Dalbello", objasnio je medijima kako je ovaj projekt započet već prije tri godine, a na njemu su sudjelovali kako europski tako i američki stručnjaci. Novi modeli "Krypton" Dalbello pancerice na tržištu bi se trebali pojaviti vjerojatno već u drugoj polovici studenoga.

Inače, još 2001. godine Dalbello i Glen Plake, svjetski poznati skijaš, sklopili su ugovor o međusobnoj suradnji. Dalbello se upravo spremao stvoriti modernu, tehnološki izrazito suvremenu pancericu, no pri tome nije želio ponovno stvoriti samo jednu novu, ali po performancama klasičnu liniju proizvoda. Novosmišljenu ideju za izradu pancerice predočili su tada Glenu Plakeu, kojem se ona iznimno svidjela, te je odlučio sa Dalbellom sklopiti ugovor o partnerstvu te se uključiti u izradu nove pancerice. U Dalbellu su naposlijetku Plakeovim radom bili iznimno zadovoljni te danas priznaju kako je baš Plakeovo iskustvo bilo izrazito od ključne važnosti u izradu nove pancerice.

U čemu je glavna tajna nove "Krypton" pancerice? "Krypton"-ova cabrio design tehnologija predviđa trodijelnu konstrukciju od "ljuske", "drške" i jezika, a koja se savršeno prilagođava nozi. Uska nožna "ljuska" otvara se prema naprijed i može se prilagoditi svakom ristu noge. Cabrio design tehnologija ne predstavlja ništa drugo doli primjenu čvršćih materijala, koji bi bili fleksibilniji po pitanju reakcije od uobičajenih, do sada korištenih materijala u izradi pancerica. Iako su ovi materijali izrazito kruti, oni unatoč tome omogućuju oblačenje pancerice bez ikakvih poteškoća, kao i optimalni flex indeks.

Zahvaljujući Dynalik tehnologiji, koja je već primjenjivana kod brojnih drugih Dalbello modela pancerica, noga i pete savršeno se prilagođavaju samoj "ljusci" pancerice. U usporedbi sa uobičajenim modelima pancerica, kod ove pancerice središnja kopča nije pričvršćena na "dršku", već direktno na "ljusku". Uz Dynalik tehnologiju noga dakle sjeda čvrsto, u pancerici ona ne može "plesati", što bi uvijek trebalo biti glavno obilježje svake kvalitetno izrađene pancerice. Dynalik tehnologija i čvrstoća oklopa onemogućuju preformiravanja tijekom flex pokreta i omogućuju snažnije prenošenje snage na skije, daju veću senzibilnost, te bržu mogućnost reakcije, veću udobnost, kao i optimalni prijenos impulsa.

Performanse "Krypton" pancerice mogu se prilagoditi i osobnim potrebama – ona svakom pojedinom skijašu i skijašici ostavlja mogućnost regulacije stupnja fleksije, baš kao i stupnja nagiba. Najkvalitetniji "KR PRO" model ove pancerice nudi i mogućnost izmjene izvornog modela jezika nekim mekanijim, što bi eventualno, čini se, trebalo biti od velike važnosti za freeridere. Kod ovog modela nudi se i uložak također u dvije verzije, izmjenjiv ovisno o uvjetima na snijegu – to su tzv. "hard" verzija, precizna i visokog stupnja reakcije, te "soft" verzija, koja omogućava ublažavanje vibracija za vrijeme vožnje.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 49285
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr