SNOWBOARD

»

VIJESTI

02.04.2010.      

Autor: Ante Pašalić   

Enni Rukajärvi TTR pobjednica u sezoni 09/10

Devetnaestogodišnja senzacija iz Finske, Enni Rukajärvi osvojila titulu najbolje na svijetu!

Izuzetno mlada Finkinja Enni Rukajärvi, koja se pojavila na početku sezone kao totalni "outsider", na kraju je sakupila najviše TTR bodova i osvojila najveću svjetsku snowboard turneju u ženskoj konkurenciji, TTR World Tour.

Odmah nakon završetka srednje škole uputila se na austrijski ledenjak Dachstein, na 5Star Pleasure Jam, koji je otvorio početak TTR natjecanja na sjevernoj hemisferi i potom nezaustavljivo krenula prema tituli. Pobjedu je slavila iza sebe ostavivši razvikana imena ženske snowboard scene, čime je ostavila odlične impresije na sve prisutne.

Nakon Pleasure Jama uslijedilo je prvo 6Star natjecanje, u Saalbachu Roxy Chicken Jam, na kojem se pojavila isključivo elita ženskog snowboard svijeta, a mlada Enni se ponovno popela na postolje uz opetovano veliko iznenađenje svih prisutnih. Zatim je ponovno bila prva na postolju u Laaxu, gdje je osvojila Slopestyle dio Burton European Opena.

Nakon nekoliko tjedana kalkulacija napravila je ključni potez. Odlučila je nastupiti na 5Star Canadian Openu te se s odličnim vožnjama čak i u halfpipeu ponovno popela na postolje, što joj je u konačnici donijelo odličnu poziciju prije finalnog TTR ženskog natjecanja, Roxy Chicken Jam US. Navedeno natjecanje jedno je od najvećih 6Star natjecanja, s iznimno velikih 1000 TTR bodova, ključnih za pobjedu u ukupnom poretku. Osim Rukajärvi, još je sedam natjecateljica imalo šansu, odnosno dovoljan broj bodova za osvajanje titule. Osvojila je 6. mjesto u slopestyleu i 21. U halfpipeu, što joj je donijelo bodovnu prednost koju ostale cure nisu mogle stići.

"Osjećam se fenomenalno. Iznenađena i u isto vrijeme sretna da sam pobijedila, što definitivno nisam očekivala kad se sjetim početka sezone.“ - izjavila je Enni Rukajärvi.

Enni je dokazala da TTR sistem uistinu funkcionira na dobrobit svih, a posebno bordera te da se može od malih natjecanja doći do najvećih 6Star natjecanja i na kraju pobijediti u ukupnom poretku. Odlična strategija i pristup svim natjecanjima, veliki talent i nevjerojatan stil koji Rukajärvi posjeduje, bili su ključni za osvajanje TTR pobjedničke titule. U ukupnom poretku drugo mjesto osvojila je Švicarka Sina Candrian, a treće Sarka Pancochova iz Češke.

TTR sezona je pred samim krajem, s još nekoliko manjih natjecanja te kasnijim kompletnim ukupnim poretkom na TTR World Touru za sezonu 09/10.

-.-ttr-.--.-ttr-.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 297017
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr