SNOWBOARD

»

VIJESTI

11.02.2013.      

Autor: Skijanje.hr

 

"We Ride" - hrv. premijera dokumentarnog filma

U subotu, 16. veljače 2013. godine, u zagrebačkom Kinu Europa, održat će se hrvatska premijera jednog od najsveobuhvatnijih dokumentarnih filmova o povijesti snowboardinga.

Međunarodna premijera dokumentarnog filma održana je niti pred tjedan dana u sklopu "Air & Style" natjecanja TTR World Snowboard Toura u Innsbrucku (AUT). Riječ je o filmu u režiji višestruko nagrađivanog Orlanda von Einsiedela ("Skateistan"), koji je ovim filmom, sukladno nekim ocjenama, povijest snowboardinga uspio približiti kako "core snowboarderima", tako i masovnoj publici ulaskom u privatne foto i video arhive pionira snowboardinga i obrađujući teme od izrade prve daske, preko znakova zabrane snowboardinga na poznatim svjetskim skijalištima pa sve do etabliranja snowboarding sporta.

Radnja filma započinje na Božićni dan 1965. godine, kada je jedan otac odlučio svog sina razveseliti spojivši dvije skije u jednu i stvorivši mu tako novu snježnu igračku - nešto što se tada zvalo snurfer. Nastao je snowboarding, sport koji danas nije samo olimpijski sport, već i multimilijunska industrija, a sami snowboarderi su svojevrsne "rock zvijezde" i idoli mladih generacija.

Skoro pedeset godina poslje, burn predstavlja "We Ride", dokumentarni film o povijesti snowboardinga, koji će hrvatsku premijeru doživjeti u subotu, 16. veljače 2013. godine s početkom u 21 sat u zagrebačkom Kinu Europa.

U filmu su sudjelovali brojni velikani koji su stvarali snowboarding povijest, a to su redom Sherman Poppen, Chuck Barfoot, David Seoane, Tina Basich, JP Walker, Todd Richards, Kier Dillon, Danny Davis, Tom Burt, Brad Steward, Tom Hsieh, Mike Chantry, Mike Bashich, Regis Roland, Reto Lamm, Norm Saylor, Marcel Looze, Christophe Dubi, Danny Burrows, Gigi Ruf, Stale Sandbech, Trent Bush, Gian Simmons, Terje Håkonsen, Trevor Graves i mnogi drugi.

Službeni trailer filma:

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 867026
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr