Skijanje.hr

SKIJALIŠTA

»

HRVATSKA

27.06.2012.      

Autor: Skijanje.hr

 

Do jeseni 2012. uređen parking na Platku?

Primorsko-goranska županija najavila ulaganje od 2,5 milijuna kuna u riječko skijalište do jeseni.

Vidoje Vujić, obnašatelj dužnosti primorsko-goranskog župana, najavio je za početak srpnja rebalans županijskog proračuna i, između ostalog, izdvajanje svote novca kojom bi se "projekt Platak" pokrenuo s mrtve točke. Na tragu je to zaključenog na sastanku između njega, gradonačelnika Delnica Marijana Plešea i načelnika Općine Čavle Željka Lambaše, a o čemu je pisao Novi list.

Trojac je zaključio da će upravljanje Platkom preuzeti tvrtka Goranski sportski centar d.o.o. u vlasništvu županije i Delnica kojima će se u skoro vrijeme pridružiti i općina Čavle na čijem se teritoriju nalazi skijalište. Vujić je najavio ulaganje od 2,5 milijuna kuna u Platak do jeseni, a novcem bi se osigurali minimalni uvjeti za pogon žičara naredne zime, izgradnja retencije za umjetno zasnježivanje te konačno uređenje parkirališta. Ono bi se trebalo asfaltirati, a na njemu bi ljeti bila postavljena umjetna trava za sportska borilišta.

Širi plan obuhvaća i uređenje doma na Platku, no jasno je da lokalna zajednica za takav projekt nema novaca. Namjera je kandidirati se za sredstva Europske unije te time dovesti Platak u stanje koje je bilo najavljeno početkom prošle godine, no približavanje tom cilju još nije vidljivo.

Vujić je apostrofirao zaslugu sadašnjeg koncesionara za održavanje Platka "na aparatima" i odgovorio na pitanje o njegovoj budućnosti. Daliboru Mladenoviću će tako biti ponuđeno mjesto voditelja skijališta u sklopu tvrtke Goranski sportski centar ili prekid koncesije.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2021.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 6562854
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Sport-IT
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr