13.10.2011.      

Autori: Goran Razić, Goran Vukelić 

Platak bez Jadranskog slaloma 2012.

Jadranski slalom nije predviđen u kalendaru Europa kupa 2012.

"Uredite Radeševo II, sredite sistem umjetnog zasnježenja i nabavite ratrak s vitlom. Onda ćete dobiti Europa kup na Platku", jasan je 2008. u Malom domu na Platku bio Markus Waldner, direktor Europa kupa. Ništa od toga nije ispunjeno, ali je Platak svejedno 2010. i 2011. bio u kalendaru Europa kupa.

Riječani to u prvom redu mogu zahvaliti vezama i poznanstvima Vedrana Pavleka, direktora hrvatskih alpskih ski reprezentacija. No, niti njegov utjecaj nije svemoguć. "Jadranski je slalom bio u kalendaru za Europa kup 2012., ali je naknadno izbačen", izvijestio je Pavlek na jučerašnjem druženju s novinarima (slika dolje). Razlog je upravo taj što nisu ispunjeni gore navedeni preduvjeti. "Više jednostavno nije bilo moguće dobiti Europa kup samo na lijepe oči i dobre veze i poznanstva u FIS-u", bio je otvoren Pavlek.

-.-Goran Razić-.-

Jadranski slalom trenutačno nije predviđen niti jednim kalendarom Svjetske skijaške federacije, a priča o utrci podsjeća na onu o vrču koji ide na vodu dok se ne razbije. Obećanja o uređenju skijališta su se gomilala, predstavnici grada i županije su u već uobičajenom terminu početkom svake godine istrčavali pred novinare s ambicioznim investicijskim planovima. No, napredak se mjerio u promilima. Utrka se svejedno najavljivala, pa ponekad, kad bi vrijeme bilo milostivo, i održavala. Sve dok iz FIS-a nisu "spustili rampu". Ipak, treba reći da ovo nije iznenađenje jer su potrebe za uređenjem Radeševa II svjesne sve stručne strukture već dugi niz godina.

Dr. Davor Štimac, predsjednik Ski kluba Rijeka, pak sa strane organizatora natjecanja sugerira da je ova godina namjerno "žrtvovana": "Klub je, u dogovoru sa Gradom Rijeka i Primorsko-goranskom županijom kao glavnim pokroviteljima, odlučio da se Jadranski slalom 2012. neće održati. Učinili smo to kako bismo se u narednom periodu uskladili sa zahtjevima FIS-a u pogledu uređenja staze. Sukladno planovima, radovi bi trebali biti okončani do početka zime 2012/13 kako bi kroz dvije godine Platak opet ugostio utrku Europa kupa."

-.--.-

Svjetlo na kraju tunela nudi i Pavlek: "Očit razlog trenutnog stanja je aktualna kriza. Vjerujem kako će kroz dvije do tri godine Platak ponovo ući u kalendar Europa kupa, nakon što zadovolji postavljene uvjete." Ovoj tvrdnji prisnažuje raspisan natječaj za uređenje akumulacije te određena trasa nove žičare.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 16. listopada 2011.   10:03h

    Član od:
    15.09.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, na Zamete

    " jad, tuga i zalost, nekom stvarno nije u interesu da se ta prica sa platkom pokrene, za pocetak treba maknuti onog koncesionara koji i ovako i onako nista ne radi gore, samo ljudima maze oci. kadda pogledas web stranicu platka pod staze i vidis onaj plan stsza i zicara imas dojam da gledas aspen u coloradu usa, a kad tamo jedva da radi stara zicara dvosjed sa drvenjacama, ratrak nikad ne sredi stazu kako trebbi itd itd itd. dok pak ovi nasi jajari u gradu rijeci mislim na upravu su papci i nemju jajca drmnut sakom u stol i zauzet se za pametnu investiciju gore na platku a ono ako nista pa barem za parolu maknimo djecu sa ulica i sporto protiv drozine. "
    (Član SPEEDMACHINE)
    Dragi moj,

    Grad Rijeka nema NIKAKVE veze sa Platkom! Grad Rijeka može subvencionirati nekakve autobuse (a to SVAKE godine i rade). Za sve vezano uz Platak se moraš javiti njihovim partijskim kolegama u Županiji!
  • Objavljeno: 16. listopada 2011.   03:50h

    Član od:
    16.02.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    jad, tuga i zalost, nekom stvarno nije u interesu da se ta prica sa platkom pokrene, za pocetak treba maknuti onog koncesionara koji i ovako i onako nista ne radi gore, samo ljudima maze oci. kadda pogledas web stranicu platka pod staze i vidis onaj plan stsza i zicara imas dojam da gledas aspen u coloradu usa, a kad tamo jedva da radi stara zicara dvosjed sa drvenjacama, ratrak nikad ne sredi stazu kako trebbi itd itd itd. dok pak ovi nasi jajari u gradu rijeci mislim na upravu su papci i nemju jajca drmnut sakom u stol i zauzet se za pametnu investiciju gore na platku a ono ako nista pa barem za parolu maknimo djecu sa ulica i sporto protiv drozine.
  • Objavljeno: 14. listopada 2011.   12:24h

    Član od:
    14.10.2011.

    Mjesto:
    Hrvatska, Poreč

    kakva šteta za Platak i za nas da izgubimo jednu takvu trku! pogled sa starta na Platku nema nitko na svijetu..klimu koju imaju i količinu snijega daleko je ispred Sljemena,ali nitko neće uložiti i očito netko tamo ima osobnih interesa da Platak ne radi! ŠTETA!
  • Objavljeno: 14. listopada 2011.   10:12h

    Član od:
    08.03.2009.

    Mjesto:
    Hrvatska, Kaštel Stari

    živi bili pa doživjeli
  • Objavljeno: 14. listopada 2011.   07:54h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Votever prika, to na Platku nema šta raditi. Ni sklopna ni isklopna, ni automatska ni poluautomatska...
    Automatska bi trebalo značiti isklopna.
  • Objavljeno: 13. listopada 2011.   23:44h

    Član od:
    08.03.2009.

    Mjesto:
    Hrvatska, Kaštel Stari

    ovo automatska šesterosjedežnica? šta to znači?

    jel fiksna ili isklopna?

Prikazano 6 od 6 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 253154
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr