SKIJANJE

»

EXTREME

25.03.2015.      

Autor: Skijanje.hr

 

FWT Aljaska: Čekanje idealnog vremena se isplatilo

Devet dana se vrijeme poigravalo s organizatorima i natjecateljima na novoj stanici Freeride World Toura, u Hainesu na Aljasci. No čekanje se isplatilo i rideri su bili nagrađeni idealnim vremenskim uvjetima.

Nakon dugog čekanja konačno se otvorilo. Plavo nebo, glečer u pozadini te obilje netaknutog powdera za najbolje freeridere današnjice. Što se još moglo poželjeti?

Nakon obilnih padalina organizator nije ništa želio prepustiti slučaju, pogotovo kako se ne bi dogodio nedavni austrijski scenarij, u kojem je natjecanje otkazano uslijed pokretanja lavine. Nakon detaljne kontrole terena natjecatelji su mogli krenuti u lov na najbržu i najljepšu liniju na 740 vertikalnih metara dugoj padini, koju je prikrivalo više od 50 cm svježeg i suhog snijega.





U takvim uvjetima najbolje se snašla Amerikanka Shannan Yates, koja je odnijela pobjedu kod borderica, dok je kod bordera najbolji bio njen sunarodnjak Sammy Luebke. Najbolja skijašica bila je Silvia Moser iz Italije, dok je kod skijaša pobjeda pripala George Rodneyu iz SAD-a.

Iako je do kraja sezone preostala još jedna stanica FWT-a, ona u švicarskom Verbieru, titula pobjednice kod skijašica već je sada pripala Evi Walkner, koja je u Hainesu završila na odličnom drugom mjestu, što joj je uz još dva druga mjesta i jednu pobjedu, zagarantiralo naslov već u predzadnjoj utrci.

Napravila sam sve što sam si zacrtala prije nastupa, s time da sam odvezla neke od najboljih zavoja u životu. Bilo je zaista odlično”, kratko je prokomentirala ovogodišnja osvajačica FWT-a, Eva Walkner.  

Ukupno 29 ridera uspješno se kvalificiralo za završnicu sezone u Verbieru (12 skijaša, 6 skijašica, 6 bordera i 4 borderice, nap.a.). Podsjetimo, natjecanje u Verbieru je na rasporedu već narednog vikenda, 28.03., naravno, ukoliko vremenske prilike to dopuste

Borderice: 
1. Shannan Yates (USA)
2. Estelle Balet (SUI)
3. Elodie Mouthon (FRA)

Skijašice: 
1. Silvia Moser (ITA)
2. Eva Walkner (AUT)
3. Francesca Ace Pavillard-Cain (USA)

Borderi: 
1. Sammy Luebke (USA)
2. Flo Orley (AUT)
3. Colin Boyd (USA)

Skijaši:
1. George Rodney (USA)
2. Jérémie Heitz (SUI)
3. Kevin Guri (FRA)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 223511
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr