SKIJANJE

»

EXTREME

18.03.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: J. Bernard

 

FWT Fieberbrunn-PillerseeTal: Čekanje urodilo plodom

Natjecanja pete i pretposljednje postaje Freeride World Toura uspješno održana nakon tjedan dana čekanja.

Tjedan dana čekanja bilo je prouzrokovano nepovoljnim vremenskim i snježnim uvjetima. No strpljivo čekanje se u konačnici isplatilo i na lokaciji Fieberbrunn-PillerseeTal u subotu su uspješno završena natjecanja i za skijašice i za skijaše, i za snowboarderice i za snowboardere.

Silas Chickering-Ayers, 20-ogodišnjak iz SAD-a, najimpresivnijom linijom vožnje uz dva ogromna skoka s litice i brzo skijanje pod punom kontrolom zaradio je ocjenu 81.33 i pobjedu kod skijaša. Da situacija bude još zanimljivija, skijaško natjecanje posljednje FWT postaje uoči ove austrijske, ono u američkom Kirkwoodu, u svoju je korist riješio njegov brat Lars.

"Naravno da je poseban osjećaj pobijediti na natjecanju ovakvog ranga, posebno nakon što je Lars slavio u Kirkwoodu. Tjedan dana čekanja se isplatilo, i danas je bilo zabavno skijati vrlo raznovrsnim gornjim dijelom terena uz odlične snježne uvjete.

Gore visoko vjetar je imao određeni utjecaj na vožnju, no dalje je bilo odlično. Sjajan je osjećaj u ovakvoj konkurenciji odraditi liniju vožnje baš onako kako ste si ju zamislili, uz preciznu izvedbu svih elemenata"
, izjavio je nakon natjecanja mladi američki pobjednik. 

Drugo mjesto Fiberbrunna pripalo je Šveđaninu Wille Lindbergu, natjecatelju koji je do trećeg mjesta stigao i u Chamonixu. Dok je treći završio njegov sunarodnjak Reine Barkered, treći i iz Courmayeura te četvrti iz Chamonixa.

Drew Tabke (USA), vodeći skijaš FWT 2013. poretka i pobjednik Revelstokea i Chamonixa, u Fieberbrunnu se morao zadovoljiti 7. mjestom. Dok je drugoplasirani u ukupnom poretku, Jeremie Heitz iz Švicarske, ovosezonski drugoplasirani Revelstokea i Courmyeura, vrlo neugodnim padom u Fieberbrunnu zaradio tešku ozljedu noge.

U konkurenciji snowboardera pobjedu je u Fieberbrunnu odnio Sammy Luebke također iz SAD-a. Luebke je kroz cijelu sezonu imao konstantan progres te je do prve pobjede sezone stigao nakon 10. mjesta Revelstokea, 4. mjesta Courmayeura, 3. mjesta Chamonixa te 2. mjesta američkog Kirkwooda.

"Fenomenalan osjećaj, i veliko zadovoljstvo prvom ovosezonskom pobjedom! Naravno da sada prepun samopouzdanja odlazim put Verbiera", istaknuo je po završetku natjecanja Luebke, koji se uoči Verbiera nalazi i u vodstvu ukupnog FWT poretka snowboardera ispred Aureliena Routensa (FRA, 3. mjesto Fieberbrunna) te Ralpha Backstroma (USA, tek 13. mjesto Fieberbrunna).

-.-j. bernard-.-

Austrijanka Nadine Wallner i bila je po svoj prilici glavna damaća uzdanica za pobjedu u Fieberbrunnu nakon drugih mjesta dohvaćenih i u Revelstokeu i u Chamonixu. A u konačnici do pobjede je kod skijašica i stigla uz ocjenu 75.0, "eksplozivni stil" vožnje i dobre zračne elemente vožnje. Matilda Rapaport (SWE) i Jacklyn Paaso (USA) pridružile su joj se na podiju. Dok su joj na vodećem mjestu ukupnog poretka skijašica nakon Fieberbrunna "prve pratilje" Pia Nic Gundersen (NOR, 7. mjesto Fieberbrunna) i Christine Hargin (SWE, bez nastupa u Fieberbrunnu uslijed ozljede koljena).

Sestrinsku pobjedu gledatelji u Fieberbrunnu u konačnici su vidjeli u konkurenciji snowboarderica. Prvo mjesto pripalo je Elodie, a drugo mjesto Anouck Mouthon (FRA). Dvije sestre i - kako vjerojatno i očekujete - dvije potpuno različito odabrane linije vožnje. No u konačnici dovoljno impresivno u obje varijante za visoke ocjene sudaca.

Margot Rozies, još jedna sunarodnjakinja sestara Mouthon, uz pobjedu u američkom Kirkwoodu te druga mjesta Revelstokea i Chamonixa još uvijek je glavni favorit za konačno slavlje u Verbieru, i unatoč "tek" 6. poziciji Fieberbrunna.

Uz Margot Rozies, i već spomenutog Larsa Chickering-Ayersa, pobjede na natjecanju u Kirkwoodu održanom 27. veljače još su pripale Rylandu Bellu (muški snowboard; backside 360, a frontside 360 i još jedan backside 360 with a grab između ostalog) te Jacklyn Paaso (skijašice). 

Nakon ovogodišnjeg ujedinjenja Freeskiing World Toura, Freeride World Toura, and The North Face Masters of Snowboarding toura Verbier bi 23. ožujka i definitivno po prvi puta trebao dati "ujedinjene" freeride prvake i kod skijašica, i kod skijaša, i kod snowboarderica i kod snowboardera. 

Čitava snimka natjecanja te snimke pojedinačnih vožnji, baš kao i kompletni video-materijali sezone dostupni su klikom na slijedećoj poveznici.

Trenutni FWT poretci

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 285088
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr