26.01.2015.      

Autor: Goran Razić 

FWT - Chamonix otvorio sezonu

Freeride World Tour otvorio je sezonu 2015. Pobjede su otišle u SAD i Austriju, dok titula najboljeg freeride skijaša, na prvoj stanici FWT-a, ostaje u Francuskoj.

Natjecanje je održano na području skijališta Brevent, točnije, na predjelu padine Chamois, neposredno pored najvišeg vrha zapadnog dijela kontinenta, Mt. Blanca. No kako to obično biva na natjecanjima ovakvoga tipa, vrijeme se čitavo vrijeme natjecanja poigravalo s natjecateljima. Oblaci su konstantno prolazili te djelomično "zatvarali" glavno poprište utrke.

Usprkos tome prijenos uživo preko web live streaminga gledalo je više od 106.000 ljudi (!), koji su bili nagrađeni odličnim vožnjama i prekrasnim backcountry trikovima glavnih protagonista. Snijeg je bio vrlo dobre kvalitete, a svježi powder vožnje je učinio još fluidnijima i atraktivnijima.

Muški snowboarderi su prvi krenuli padinom, odrađujući prve metre padine gotovo besprijekorno, pouzdajući se u informacije s ogleda staze (iz doline). Najbolje se među njima snašao Amerikanac Sammy Luebke, osvojivši vrlo visoki score od 87.80. Pobjednik nije krio oduševljenje, tim više što je prošlu sezonu neslavno završio s ozljedom koljena.

-.--.-

Kod skijaša najbrži je bio aktualni FWT pobjednik, Francuz Loic Collomb-Patton sa scoreom 92.75. Collomb-Patton nije krio oduševljenje, tim više što je priznao kako ga ove godine prati izniman pritisak zbog eventualne obrane naslova.

-.--.-

Shannan Yates odnijela je pobjedu kod borderica sa scoreom 75.00, izabravši vrlo direktnu liniju, koju nitko prije nje nije vozio, zbog čega je bila nagrađena netaknutim powderom od početka do kraja nastupa.

-.--.-

Posljednja kategorija bila je namijenjena za skijašice. Slično kao i kod skijaša, pobjeda je pripala povratnici, Austrijanki Evi Walkner, koja je sa scoreom od 73.00 boda konačno naznačila povratak u sam vrh svjetskog freeridea nakon duge dvije godine pauze uzrokovane ozljedom koljena. Bio je to vrlo emotivan trenutak za Austrijanku koja nije krila suze u cilju nakon raspleta natjecanja.

-.--.-

Konačni poredak najboljih:

Snowboarderi
1. LUEBKE Sammy (USA) 87.80
2. HAMM Sascha (GBR) 85.50
3. ORLEY Flo (AUT) 79.80

Skijaši  
1. COLLOMB-PATTON Loic (FRA) 92.75
2. BARKERED Reine (SWE) 89.25
3. TABKE Drew (USA) 86.25

Borderice
1. YATES Shannan (USA) 75.00
2. MARXER Anne-Flore (SUI) 70.50
3. MOUTHON Elodie (FRA) 67.75

Skijašice
1. WALKNER Eva (AUT) 73.00
2. HARGIN Christine (SWE) 72.50
3. MOSER Silvia (ITA) 70.00 

Više fotografija te "highlights video" možete pogledati na službenoj facebook stranici Freeride World Toura.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 118988
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr