SKIJANJE

»

EXTREME

13.11.2014.      

Autor: Skijanje.hr

 

Freeride World Tour na Aljasci

Od ove sezone Freeride World Tour gostovat će u Meki big mountain freeridea - Aljasci. Utrka je na rasporedu u ožujku.

Haines na Aljasci udomit će najbolje svjetske freeridere na četvrtoj ovosezonskoj stanici popularnog FWT-a. Prema riječima organizatora, još od osnutka FWT-a 2008. godine prikriveni cilj odgovornih bio je organizacija barem jedne stanice FWT-a u domu freeridea - na Aljasci. Ovaj vrlo zahtjevan organizacijski zalogaj bit će svojevrsni highlight naredne sezone.

Natjecanje je na rasporedu 14.03., uz čak 9 rezervnih dana u slučaju lošeg vremena (14. - 22.03.2015.), a vožnje će se moći pratiti i na livestreamu putem stranice www.freerideworldtour.com.  

-.-freeride world tour-.-

Podsjetimo, ovogodišnji FWT počinje 24.01. u francuskom Chamonixu te se zatim seli u austrijski Fieberbrunn, da bi zatim sredinom veljače posjetio Andoru. Nakon Aljaske FWT ima završnu postaju u švicarskom Verbieru, na kojem će nastupiti samo najbolji rideri iz svake kategorije. Spomenimo kako je ovosezonski Xtreme Verbier ujedno i 20. jubilarni, što će sasvim pridonijeti težini ovog već ionako legendarnog eventa.

Najbolji rideri na svih pet stanica FWT-a podijelit će ukupno oko 400.000 dolara nagradnog fonda, što također predstavlja rekordan iznos. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 16. studenog 2014.   22:05h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Mala korekcija možda... Aljaska je prije dom big mountain freeridea... Dom freeridea je teško locirati, ako bi se i moralo možda bi se najviše složili da je to Cham. U konkurenciji bi svakako bio i Snježnik.;)

Prikazano 1 od 1 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 210893
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr