SKIJANJE

»

EXTREME

28.01.2013.      

Autor: Skijanje.hr
Foto
: J. Bernard; Freeride World Tour

 

FWT Chamonix: Freeride spektakl ide dalje

Subota je, kako je bilo i najavljeno, svega nekoliko dana nakon južne donijela i nova natjecanja Freeride World Toura na sjevernoj strani Mont Blanca.

Postaja u Chamonixu, nakon Courmayeura, donijela je natjecanja i u muškoj i u ženskoj konkurenciji kako kada je u pitanju ekstremno skijanje tako i kada je u pitanju ništa manje ekstreman snowboarding dio natjecanja.

Sve je započelo natjecanjem snowboardera na kojem je pobjedu odnio domaći Francuz Jonathan Charlet uz ocjenu 90.33. Tečna vožnja s dva lijepa elementa na vrhu, gigantski 'air' pri dnu uz 360 rotaciju za kraj vožnje bio bi okvirni kratki opis njegove vožnje.

"Vrlo sam zadovoljan nastupom, Uoči samog natjecanja osjećao sam podosta pritiska zato što sam znao da me dolaze gledati svi moji prijatelji i obitelj. Vožnja mi je bila tečna, odabrana linija vožnje slična onoj od prije tri godine. Odradio sam što sam želio s 'airovima' i što je najvažnije - potpuno sam uživao u vožnji", izjavio je pobjednik Charlet. Drugo mjesto pripalo je Ralphu Backstromu iz Squaw Valleya (USA) uz ocjenu 88.0, koji je time ujedno zadržao vodstvo u konkurenciji snowboardera.

Drew Tabke također iz SAD-a suce u Chamonixu za pobjedu kod skijaša oduševio je, citat, "dinamitnom" vožnjom. Izjurivši iz startne pozicije Tabke je samo 'odjurio' odabranom linijom niz padinu. Zadržavši nevjerojatnu brzinu s velike litice u sklopu tzv. tehničke sekcije natjecanja Amerikanac je svoj nastup, na oduševljenje gledatelja, zaključio 360 rotacijom na kraju svoje vožnje. Uoči Chamonixa Tabke je već slavio i u Revelstokeu te 'na poluvremenu', nakon tri od šest natjecanja FWT-a za 2013., sada predvodi poredak skijaša.

I kod skijašica pobjednica Revelstokea najbolja je bila i u Chamonixu, a to je Chrstine Hargin iz Švedske. I ona je odskijala vrlo brzu liniju uz lijep 'air' na vrhu te je dosljedno demonstrirala svoje atletske sposobnosti i snagu nastavljajući vožnju prema lijevoj strani padine, gledano iz očiju promatrača, službeni je opis njene vožnje (ocjena 80.00). A iako je imala problema s pristizanjem u Chamonix te je u Francusku stigla nepuna 24 sata uoči početka natjecanja, pa je čak nastupila i na iznajmljenoj opremi (!), snowboard dio natjecanja u svoju korist uspješno je riješila Laura Dewey iz SAD-a (ocjena 70.00 za solidnu, 'čistu' vožnju uz kombinaciju nekolicine interesantnih elemenata). Margot Rozies iz Francuske drugim mjestom ipak je osigurala vodstvo uoči nastavka 'toura'.  

Nakon Revelstokea (oba spola) pa Courmayeura (samo muški) te Chamonixa (oba spola) Freeride World Tour u 2013, još gostuje u Kirkwoodu (Kalifornija, USA) 27. veljače, u Fieberbrunnu Pillerseetalu (AUT) 9. ožujka te Verbieru (SUI) 23. ožujka. Sva natjecanja do kraja i za žene i za muške, i skijanje i snowboarding.  

U prilogu vam donosimo i najzanimljivije trenutke natjecanja u Chamonixu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1184710
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr