SKIJANJE

»

EXTREME

23.01.2014.      

Autor: Skijanje.hr
Foto: Jeremy Bernard/Freeride World Tour

 

FWT Courmayeur: Slavlje za Luebkea i Collomba-Pattona

Sammy Luebke (USA) u snowboardu i Loic Collomb-Patton (FRA) kod skijaša sa slavljem na premijernoj postaji Freeride World Toura 2014.

Nakon što se nije moglo održati prošlog petka zbog problema s vidljivosti, prvo natjecanje Freeride World Toura 2014. održano je jučer. I to u Courmayeur Mont Blancu, kao jedino natjecanje isključivo rezervirano za snowboardere i skijaše.

Sammy Luebke iz SAD-a pobjedu je kod snowboardera osigurao iznimno brzim startom te zaigranom vožnjom, u konačnici okončavši vožnju solidnim front side 360-om. "Top score" Luebkea iznosio je u konačnici 80.50. Drugo mjesto kod snowboardera pripalo je Saschi Hammu (GBR) uz 72.75 dok je treći završio Ludovic Guillot-Diat (FRA) s 70.25.

U konkurenciji skijaša vožnja Collomb-Pattona sastojala se od nevjerojatno brzog "double-righta" na vrhu i velikog 360 na kraju. A startajući rano u redoslijedu, Collomb-Patton zapravo je samo promatrao kako ostali skijaši, pokazalo se bezuspješno, napadaju njegovo vodstvo. Ocjena 88.5.

Drugo mjesto u konačnici je pripalo Joshu Daieku (USA) s 87.5, dok je treći završio Jeremie Heitz (SUI) s 82.25.

Cjeloviti rezultati natjecanja


Courmayeur Mont Blanc sažetak najboljih trenutaka:



Slijedeće natjecanje Freeride World Toura na rasporedu je već 25. siječnja na lokaciji Chamonix Mont Blanc.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 13510
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr