SNOWBOARD

»

INFO

01.09.2004.      

Autor: Ante Pašalić 

Da i mame znaju! ,-)

Veliki broj ljudi uopće ne zna što je snowboard, tako da malo pojasnim stvari predstavljam deset činjenica vezanih uz snowboard.

10 Snowboard činjenica :

1. Snowboard je zimski sport koji je mješavina surfanja, skateboarda i skijanja.Surfanje se odvija na vodi, skateboard na ulicama, a snowboard se vozi po snijegu.

2. Snowboarderi stoje na dasci (snowboardu) ne stoje uspravno kao skijaši nego su postrance ili na strani.

3. Snowboard daske su napravljene od drva, pleksiglasa i p-tex-a sa metalnim rubovima, slično kao i kod skija.Izrađuju se u raznim veličinama i oblicima.Prosječna daska je dugačka između 150 i 160 cm i široka je u prosjeku 25 cm.

4. Snowboarderi ili snowboard vozači nose buce posebno dizajnirane za snowboard, i njihove noge su zakvačene za dasku pomoću vezova.Vezovi se pomoću dvije kopče zakopčaju preko buca.Za razliku od skijanja kod snowboarda se ne koriste skijaški štapovi.

5. Snowboard je jednako zastupljen na skijalištima kao i skijanje.

6. U 2000.god. snowboard je bio najbrže rastući sport u zapadnom svijetu.

7. Snowboard je nastao u SAD-u u ’60-ima.

8. Dominiraju dva glavna stila : freestyle/freeride i alpine/carving.Svaki stil zahtjeva malo drukčiji set opreme.

9. Snowboard natjecanja traju već 20 godina i uključuju discipline poput halpipe-a, boardercross-a, slopestyle-a i parallel slaloma.

10. Snowboard je debitirao na zimskoj Olipijadi u Naganu 1998.god.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 301297
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr