SNOWBOARD

»

VIJESTI

08.10.2013.      

Autor: Goran Vukelić 

Manje snowboardera na američkim stazama

U posljednje dvije godine opada broj snowboardera na američkim skijalištima.

Američka skijališta su se zabrinula nad novim trendom – sve je manje snowboardera koji dolaze na snijeg. Prije dvadeset godina snowboarderi su imali udio od 7,7% u ukupnom broju posjeta američkim skijalištima. Taj je broj do 2011. narastao do gotovo jedne trećine, međutim od tada opada i 2013. boarderi čine 30,2% ukupnih posjeta skijalištima.

"Sve potvrđuje da je rast snowboardinga koji smo uzimali zdravo za gotovo stao", kaže Nate Fristoe iz istraživačke kuće RRC za Seattle Times i dodaje: "Dolasci boardera krenut će stazom laganog opadanja."

Snowboard je u 90-im godinama prošlog stoljeća dočekan kao spasitelj zimskog turizma koji će na snijeg vratiti mlade generacije. No, tadašnji petnaestogodišnjaci sada su u tridesetim godinama i imaju druge brige: karijera, obitelj… "Gotovo 38% snowboardera danas dolazi na snijeg sa suprugom ili djecom, za razliku od 23% prije deset godina", iznosi podatak Fristoe.

Manje je i početnika koji kreću sa snowboardom. Prije deset godina ih je bilo 42% od ukupnog broja početnika, sada ih je 34%. Amerikanci procjenjuju da je uzrok tome možda činjenica da snowboarding više ne nosi prizvuk "opasnog", "posebnog" sporta, pogotovo otkada je skijaška industrija naglasak stavila na freestyle i freeride skije te prilagodila dizajn odjeće mlađoj generaciji. O padu prodaje snowboard opreme u Sjevernoj Americi smo već pisali.
 
"Ne učini li nešto da se zaustavi ovaj negativan trend, broj posjeta snowboardera bi mogao do 2021. pasti za trećinu u odnosu na najbolje dane", predviđa Fristoe.

 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 244352
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr