Skijanje.hr

SNOWBOARD

»

VIJESTI

26.09.2011.      

Autor: Matija Kralj

Photo: Shop-eat-surf

 

Utemeljitelj Burton Snowboardsa u borbi s teškom bolesti

Jakeu Burtonu Carpenteru, utemeljitelju slavnog Burton Snowboards branda, dijagnosticiran je karcinom testisa.

"Loša vijest je da imam rak. A dobra je vijest da je bolest izlječiva, istina, onoliko koliko je to realno uopće moguće", izvijestio je osobno Jake Burton.

Danas 57-godišnjem Burtonu bolest je dijagnosticirana u relativno ranoj fazi. Te su šanse za izliječenje stoga bitno veće.

"Nemam nikakvu ideju kako će izgledati moj poslovni angažman u iduća tri mjeseca uz kemoterapiju te moguću operaciju. No svakako očekujem da će tu biti svojevrsnih uspona i padova. U međuvremenu - sve što mogu zatražiti od vas je da nastavite rad onako kvalitetno i silovito kako smo to i do sada radili", obznanio je Burton u obraćanju svojim zaposlenicima.

Jake Burton Carpenter proizvodnju pro-snowboard dasaka započeo je u kasnim 70-im godinama prošlog stoljeća. A od tada do danas izgradio je trenutno najvećeg proizvođača snowboarda na svijetu. Prema trenutnim procjenama, Burton Snowboards u ovome trenutku posjeduje 40 % ukupnog tržišnog udjela na svjetskom tržištu snowboard dasaka.

Po objavi ove ružne informacije o teškoj bolesti, Jake Burton osobno je primio brojne poruke snažne potpore iz gotovo svih dijelova svjetske snowboard zajednice.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2021.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 5125979
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Sport-IT
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr