SKIJALIŠTA

»

HRVATSKA

21.12.2006.      

Autor: Ante PašalićPhoto: Danijel Rendulić - Brezanac i arhiva Skijanje.hr 

Snowpark na Bjelolasici!

U novoj sezoni najveće skijalište u Hrvatskoj dobiva svoj prvi službeni snowpark!

Potreba za snowparkom u Hrvatskoj nikada nije bila veća. Uz već postojeći, ujedno i jedini, park na Platku, Hrvatska dobiva još jedan park, onaj na Bjelolasici. Projekt izrade snowparka na Bjelolasici traje već preko godinu dana, nakon prve faze i riješene kompletne papirologije, ovih je dana napokon i realizirana druga faza izgradnje.

Nakon prošlogodišnjeg natjecanja Bjelolasica Open-a, stvari su krenule nabolje, te su uspješno ishođene sve potrebne dozvole za izgradnju parka. Ovih dana, uz veliki angažman Snowboard Kluba Ogulin, dostavljeni su elementi sa Sljemena, donirani od Burton Snowboards Hrvatska. Uz to, postavljena je kućica u kojoj će se nalaziti članovi Sk Ogulin, te posjetitelji parka na Bjelolasici.

Park se nalazi na 1300 m nadmorske visine, na stazi Livade 2, koja je prenamijenjena iz staze za početnike, u snowboard poligon - snowpark. Set-up parka, odnosno postava elemenata je zamišljena sa postojanjem velikog table-a, s kickerima od 3, 6 i 9 m, downrailom od 8 m, A-boxom od 10 m, straight boxom od 2 i 8 m te straight railom 6 m. Svi elementi su već dopremljeni na stazu Livade 2 te se čeka prvi veći snijeg, kada bi park trebao profunkcionirati. Tijekom sezone na Bjelolasicu će biti dopremljeno još nekoliko elemenata, koji će sigurno podići standard parka na sasvim novu razinu, te isto tako i cjelokupnu snowboard scenu u Hrvatskoj!

Snowpark Bjelolasica, još službeno nema ime, ali se uskoro očekuje originalni i zvučni naziv, dodijeljen od članova Sk Ogulin. Park će raditi cijele sezone te će se uređivati na dnevnoj razini, a za taj dio posla zaduženi su članovi Sk Ogulin.

Uz novosti vezane za Bjelolasicu napomenimo da je završeno proširenje staze Vrelo (1,7 km). Staza je proširena za 50 m u cjelokupnoj dužini, te je denivelirana. Staza Vrelo (crna staza) je definitivno najteža, najduža i najljepša staza koju imamo u Hrvatskoj, te će uz novi park, biti odlična pozivnica za sve skijaše i boardere. Ono što smo već spominjali, a što je također neizmjerno bitno je i posjedovanje novog stroja za uređenje staza! Riječ je o potpuno novom modelu Pisten Bullya 300 w, s vitlom, koji će biti dostatan za uređenje svih staza na Bjelolasici, naravno, uz već postojeće strojeve za uređenje staza.

Od planiranih natjecanja na Bjelolasici ove sezone održat će se treća postaja Snowboardtour.Hr-a, Bjelolasica Open (10. i 11.2.2007), te niz lokalnih evenata, za koje ćemo vas naravno obavijestiti na vrijeme.

Najveći doprinos cijelom projektu dali su; Burton Hrvatska, HOC Bjelolasica, Bartol d.o.o, Hrvatske Šume, Hrvatske Željeznice, Pango d.o.o., Geodeta Kosić, Infostudio.hr, te Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

Naravno da se ništa od ovog ne bi izvelo bez nesebičnog i velikodušnog angažmana članova Snowboard Kluba Ogulin, kojima ovim putem čestitamo na odlično odrađenom poslu te želimo puno uspjeha u daljnjem radu!

Vidimo se na Bjelolasici!

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 219653
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr