NATJECANJA

»

SNOWBOARD

13.02.2006.      

Autor: Ante Pašalić 

Bjelolasica Open - rezultati

Drugu postaju Klik SnowboardTour-a, Bjelolasica Open, organizirao je ski/board magazin Skijanje.hr. Evo kako je bilo.

Savršeno, sunčano vrijeme obilježilo je protekli vikend na Bjelolasici, koja se pokazala odličnim domaćinom za masu snowboardera koji su pohrlili na Bjelolasica Open!

Organizator natjecanja Ski/Board magazin Skijanje.hr u suradnji sa HOC Bjelolasicom, uspješno je izvršio zadatak organizacije natjecanja i završio drugu postaju Klik snowboard tour-a. 26 natjecatelja i 8 natjecateljica prijavilo se na Bjelolasica Open - SlopeStyle snowboard natjecanje, što je garantiralo odličan početak vikenda na najvećem hrvatskom skijalištu.

Na stazi "Vilinske Drage", koja je smještena na 1398 metara nadmorske visine, uz besprijekornu uslugu djelatnika HOC Bjelolasice, napravljen je prvi snowpark na tom skijalištu.
Park je sadržavao; Butter kicker 1,5m kicker - gap 1m - butter table 2m - gap 1m, zatim je slijedio straight rail 6,5 m te manji kicker 4m i veći 7m.

Natjecanje je počelo u 12h, s prvom skupinom natjecateljica. Od 8 prijavljenih, natjecalo se 7 cura, sa izuzetkom ozlijeđene Morene Makar. Vozilo se dva kvalifikacijska run-a, od kojih su dvije najbolje iz svake kvalifikacijske vožnje išle u finale. Maja Radišić iz Riječkog kluba Nine, osvojila je prvo mjesto sa čistim 50-50-ima, na railu i odličnim skokovima na kickeru.

Pravo iznenađenje upriličila je drugoplasirana Nika Šaravanja (SurfShop), koja je sa samo nekoliko bodova razlike zaostajala za prvim mjestom. Odličnu sigurnost pokazala je na butter kickeru, te po prvi puta na railu, i zasluženo je osvojila drugo mjesto. Nina Barić (Nine) osvojila je treće mjesto. Pohvale svim prijavljenim boardericama na odličnoj vožnji!


Isti format su vozili i muški natjecatelji. Kod muških natjecatelja nisu startala dvojica prijavljenih, a Sandro Mur morao je odustati nakon ozljede glave. Ovim putem mu želimo što brži oporavak i povratak na boardanje. Međunarodni karakter Bjelolasica Open-a upotpunili su Nijemac Daniel Einhellig, te Finac Niklas Hollsten. Slijedio je muški dio natjecanja koji je pokazao izvrsnu snowboard vožnju.

Finala su izvrsno odvožena, a na njima moglo se vidjeti bs 540°, bs 360°, fs bslidova… Matija Dukić (Nine) odlično je vozio cijeli contest, sa bs 360° te tailslide trikovima na railu. Petar Gregurec (SurfShop) završio je na odličnom 2. mjestu, s odličnim rotacijama na butter kickeru, boardslideima na railu i savršenim bs 180° na većem kickeru. Zasluženo prvo mjesto osvojio je Finac Niklas Hollsten, s bs180° methodom na butter kickeru, smith-270 out na railu, te fs 360° na većem kickeru, čime je zasluženo dobio najbolje ocijene.

Nagradni fond u vrijednosti 15000 Kn omogućili su sponzori Surfshop, Flow snowboards, Elan snowboards, Oakley, Meridian Projekt i United Skateboard Artists.

Poslije snowboard natjecanja, održao se odličan party u hotelu HOC Bjelolasice sve do ranih jutarnjih sati uz Bass Invaderse, Dj Gekka i Juice-a!

REZULTATI:
Cure:
1.Maja Radišić – 29,4
2.Nika Šaravanja – 26,3
3.Nina Barić – 24,6

4.Sanda Jelčić – 21,2
5.Morena Šimatić
6.Nina Dirker
7.Morena Makar -DNS

Muški:
1.Niklas Hollsten – 40,3 (FIN)
2.Petar Gregurec – 36,5
3.Matija Dukić – 35,3

4.Marko Dukić – 34,4
5.Igor Mikloušić- 33,7
6.Ivan Vidošević -33,0
7.Mislav Petanjek – 27,9
8.Sebastian Fleiss
9.Matija Marijan
10.Matko Njavro
11.Davor Vidl
12.Daniel Einhellig (NJE)
13.Borna Obranović
14.Domagoj Milosavljević
15.Bruno Hrvatin
16.Ranko Frka
17.Marko Babić
18.Andro Šušak
19.Leo Peruška
20.Grgo Miočić
21.Demian Dobovšek
22.Matko Peharić
23.Ivan Rajković
24.Sandro Mur - ozljeda
25.Ivan Dobrila - DNS
26.Matko Pedišić - DNS

Oakley Best Trick – Muški: Niklas Hollsten – Smith 270 out


Oakley Best Trick – Cure : Maja Radišić - Noseslide


Ski/Board magazin Skijanje.hr, zahvaljuje svima koji su pomogli u ostvarivanju ovog snowboard natjecanja!

Surf Shop
HOC Bjelolasica
Meridian Projekt
ARS kopija
Oakley
Bjelolasica Adventure
United Skateboard Artists
Večernji list
Klik magazin
HRT
Šimić-Co
SK B-zona
SK Mladost
SK Nine
SK Ogulin
[!] crew
GSS Ogulin
Dj Gekko
Dj Juice


Svim djelatnicima HOC Bjelolasice!

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 278446
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr