SNOWBOARD

»

INTERVIEW

01.10.2007.      

Autor: Ante PašalićPhoto: O Neill 

Interview: Fredrik Evensen

Skijanje.hr donosi vam interview s mladim Norvežaninom Fredrikom Evensenom!

Predstavi se čitateljima Skijanje.hr-a...
Zovem se Fredrik Evensen, imam 21 godinu i dolazim iz Osla, Norveška.

Od kada se profesionalno baviš snowboardom?
Od prilike neke tri godine. Od kada sam završio srednju školu.

Kako si završio u Isenseven obitelji?
Imao sam sastanak u Pleasure mag office-u, te sam tamo upoznao neke ljude iz ekipe. Tada su tražili nekoga tko nije iz Njemačke, a ja sam bio na pravom mjestu, u pravo vrijeme.

Imao si "bolestan" part u Predicoulus-u!
Da, ludo! Imao sam odličan feedback na moj part i na cijeli video.

Zadovoljan sam, ali mi nekako fali više powdera i railova, to sam radio ovu prošlu zimu.

Da li te je taj part probio na svjetsku razinu?
Mislim da je puno pomoglo! Dobio sam na iskustvu, upoznao masu novih ljudi, a i naučio sam hrpu novih trikova tijekom snimanja. Zadovoljan sam s Isenseven, oni su super!

Kako ti je bilo putovati i snimati s njima?
Mala tajna je da i nisam puno putovao s njima! Bio sam jako zaposlen s nekim drugim stvarima, ali kad god sam stizao, uvijek bi išao s njima! Ove godine sam snimao s njima samo dva tjedna (!) - tjedan dana u Laaxu i tjedan dana u Norveškoj!

Bilo je odlično, super provod, i snimio sam tonu materijala! Isenseven nije baš najproduktivnija ekipa, ali što god se snimi, ispadne bolje nego što misliš da će izgledat, tako da mi je stvarno odlično s njima.

S kim najčešće ideš boardat?
Erik Botner. Živimo jako blizu i uvijek smo na istim mjestima u isto vrijeme, tako da s njim najviše vozim. Najbolji smo prijatelji još od kad smo bili klinci, a uvijek se podupiremo puno, tako da je progres vožnje uvijek "u igri".

Kakvo je stanje na norveškoj snowboard sceni? Neki novi rideri?
Trenutačno ima dosta dobrih ridera u Norveškoj! To je dio koji ne volim kod putovanja, jer nisam nikad doma, i malo mi fale norveški način zabave i boardanja.

Prema tebi, da li postoji razlika između voženja u Norveškoj i ostatku Europe?
Dobro pitanje, ako uzmemo u obzir da puno Europljana nikad nije vozilo u Norveškoj, ili ostatku Skandinavije. U Norveškoj, pogotovo u blizini gradova i urbanih mjesta, imamo noćno boardanje gotovo svaku večer! Skijališta rade od 10 do 22 h, tako da svi imaju priliku boardati, bez obzira rade li ili idu u školu! Ostalo je manje više isto, samo što nemamo toliko powdera kao u Europi!

Kakva ti je bila protekla sezona?
Najbolja do sada! Puno novih iskustava, proputovao sam skoro cijeli svijet! Bio sam u Japanu prvi put u životu, napravio neke odlične snowboard rezultate na contestima! Sve u svemu jako sam zadovoljan..

Isenseven part isto ove godine?
Da. Ponovo snimam s njima! Part neće biti tako dugačak kao u Predicoulus-u, ali imam nekih boljih stvari za razliku od protekle godine...

Što radiš kad ne boardaš?
Igram jako puno golf! U biti to radim cijelo ljeto! Igram jako puno nogomet! Navijač sam u duši, čak imam i hrvatski dres(!!), kupio sam ga kad sam bio u Hrvatskoj zadnji put!

Planovi za nadolazeću sezonu?
Planiram napraviti neke stvari u Japanu, putovat ću puno po TTR contestima, te pokušati osigurati dobru poziciju. Završit novi video part, i konstantno ću se zabavljati!

Koje ćeš conteste voziti?
Sigurno O Neill Evolution u Davosu i O Neill Pro Freestyle u Avoriazu! A za ostale neznam, kako ispadne.

Imaš neki novi trik ili radiš na nekom novom?
Počeo sam raditi Double backside rodeo prošle zime, nemam ih još savršeno, ali to ću usavršiti ove zime! Pokušat ću još neke Double flipove, tako nekako!

Imaš kakvu poruku za čitatelje Skijanje.hr-a?
Kupite novi Isenseven video! Pogledajte što smo radili protekle sezone, kako smo se zabavljali i gdje smo sve bili! Nadam se da će vam se svidjeti!




Handplant




Forrest shifty

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 18869
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr