SNOWBOARD

»

INTERVIEW

09.11.2005.      

Autor: Ante Pašalići Mic 

Interview: Joni Malmi

Joni je jedan od najboljih boardera današnjice, među prvim Fincima probio se u svijet profesionalnog snowboarda. Kao uvod u predstojeći Air & Style, donosimo vam razgovor s Malmiem, napravljen prilikom prethodnog Air & Style natjecanja.

Sponzoriran je od strane Foruma, Special Blenda, Oakleya, Circa, Makia, Activea. Rođen je u Helsinkiju 1979. g., snowboard zanat izučio na maleckom skijalištu Talma, nedaleko od Helsinkija. Zimska rezidencija SnowSummit, SAD.

Mišljenje o Air&Style-u?
Odlično je organiziran kao i svake godine. A&S je jedno od najjačih natjecanja u Europi, a i u svijetu.

Dosta loše si vozio na A&S, uzrok?
Nisam vozio dosta u to vrijeme, i nisam mogao trenirati uopće, jer sam tjedan prije imao groznicu, tako da je moja relativno loša vožnja opravdana.

Trenutni projekti, što radiš?
Snimam novi video.

Za koga, kako će se zvati novi video?
Ove sezone snimam za Defective films. Još ni sam ne znam kako će se zvati novi video, no mislim da bi naziv videa mogao biti "Derlictica".

Air&Style Munich, hoćeš li se natjecati?
Nadam se, ako dobijem pozivnicu.

Sljedeća destinacija?
Idem doma u Helsinki, tražiti neke rail lokacije za snimanje. Pripremam sa Jussijem (Oksanen, op.a.) Invitational, za mlade boardere iz Finske.

Kako to da odjednom dolazi hrpetina odličnih boardera iz Finske?
U Finskoj i nemamo neke planine, ali zime su jako duge i ta mala skijališta su dovoljna da se napravi 30-ak kickera, na kojima možeš vježbati cijeli dan. I tako cijelu zimu. Imamo veliku potporu lokalnih skijališta, tako da su i oni dosta zaslužni za guranje klinaca u sport i možda je to jedan od razloga. Nije bitno koliko je skijalište veliko, svejedno se može napraviti dobar park.

Tko će od mlađih Finaca postati international pro-boarder?
Lauri Heiskari, Iikka (Backstrom) i Heikki(Sorsa).

Finska scena, koji su razlozi da je tako "jaka"?
Ekipa uglavnom vozi svaki dan, to je zbog uvjeta koje imamo, odnosno duge zime, tako da klinci poslije škole idu u park i tamo su do deset navečer, to je jedan od razloga. Tako sam i ja radio kad sam bio klinac, nisam se micao iz parka dok nisam postigao određene snowboard rezultate.

Tvoji odnosi sa Trulli Clanom?
Oni su nešto mlađi od mene, ali imamo korektan odnos.Vozimo se cijelo vrijeme zajedno bilo gdje na svijetu uvijek naletiš na nekog od njih. Dosta smo im i pomogli, jer smo mi prolazili kroz probleme kroz koje oni nisu morali.

Jesu li bahati?
Ne bi baš rekao bahati, ali dosta su mlađi od nas, vjerojatno će i oni pomagati nekim mlađima od sebe, pa će znati kako je to.

Makia?
Jussi i ja radimo na tome već duže vremena, imamo dosta problema, ali trebalo bi dobro ispasti na kraju.

Znaš di je Hrvatska?
Kad je bio rat, čuo sam na vijestima nešto malo, znam da je blizu Italije i Austrije.

Amerika? Da li se seliš tamo ili ostaješ u Finskoj?
Do prvog mjeseca sam u Finskoj, snimamo po Helsinkiju i zabavljamo se sa prijateljima i obitelji, onda selim u Kanadu, u Whistler, tamo snimamo backcountry do kraja zime, nedavno sam kupio snowmobile koji mi tamo stoji pa pičimo okolo i snimamo.

Sa kime bordaš u Kanadi?
Paavo Tikanenn, Ikka Backstrom, Heikki Sorsa... Oprostite dečki moram ići, možemo nastaviti neki drugi puta... i pozdravite ekipu u Hrvatskoj.

Hvala, vidimo se!
Pozdrav svima u Hrvatskoj!

Joni je morao zbog obaveza otići dalje, tako da je ovo sve što smo ulovili od finske snowboard zvijezde.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4380
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr