SNOWBOARD

»

INTERVIEW

06.01.2006.      

Autor: Ante PašalićPhoto: Jeff Patterson www.patersonimages.com 

Interview: Kevin Sansalone

Whistlerov lokalac, Kevin Sansalone, jedan je od zapaženijih core snowboardera u svijetu.

Tridesetogodišnji Kevin Sansalone, skromni momak iz Vancouvera sponzoriran od Option snowboards i NFA clothinga, osvajač zlatne medalje na Zimskim X Games, okorjeli backcountry boarder…

Imao si odličan video part u prošlogodišnjem Postronu, reci nam nešto više o tom iskustvu.
Bilo mi je predobro raditi s tom ekipom. Sa većinom sam i odrastao, iz istog smo mjesta, ali zbog sponzora, snimanja filmova i ostalih projekata nisam dugo išao na bordanje s njima, tako da mi je bilo jako zabavno i nezaboravno. Oni su najbolji od najboljih. Uz to su definitivno najbolja ekipa za otići u backcountry, puni su znanja o svemu vezanom uz snijeg, i imaju iskustva, a zezancija s njima je nezaboravna.

Sandbox?
Sandbox je novi projekt na kojem radimo. Okuplja ekipu iz Skidsa i neke nove dečke. Ima hrpa talentirane ekipe, boarderi, kamermani, super su! Trudimo se ići do kraja s novim idejama, želimo snimati i snimamo najbolje partove na svijetu, tako da smo to sve prenijeli na Sandbox na novi način.

Planovi za nadolazeću sezonu?
Nadam se da će past puno snijega u Whistleru, tako da možemo ostati doma i snimati svaki dan, to bi bio najbolji plan za sezonu!

Kako izbjegavaš ozlijede?
Ma ne možeš nikada biti spreman na ozljedu. Ili se dogodi ili ne. Moraš ostati u dobroj fizičkoj formi i najbitnije je biti pametan u novonastalim situacijama. Zaštitna oprema je prijeko potrebna.

Što misliš raditi poslije snowboard karijere?
Ma, biti ću u snowboardu cijeli život, nikada neću prestati boardati, ovo je moj život i nikada ne mislim prestati voziti! Poslije Pro karijere, mislim ostati u industriji.

I u pedesetima?
Naravno!


Što misliš o "gangsta boarderima", sa ogromnim zlatnim lancima oko vratova nekih pro ridera?
Što god voliš, meni je ok! Mislim, bilo bi jako smiješno, ali to je ok. Volio bih vidjeti takve likove u backcountryju da skaču cliffove.(smijeh),

Railovi/Jumpovi? Kakav teren preferiraš?
Volim svakakav teren. Najbolje mi je u powderu, ali podjednako volim i sve ostalo.

Neki novi sponzori ove sezone?
Ne. Jako sam zadovoljan sa svojim sadašnjim sponzorima. Jako dobru ekipu imaju i odlično se ponašaju prema meni, tako da nema potreba za mijenjanjem dobrih stvari.

Vidiš kakvu razliku između Amerike i Europe? Ili je to sve isto?
Skoro pa i je isto. Jako volim europski stil života, i kako se boarderi ponašaju. Nekako su manje zabrinuti oko gluposti, tko je tko i sl. Samo uživaju na snijegu i voze se.

Imaš kakvu poruku za malecku snowboard scenu u Hrvatskoj?
Držite do sebe, i uživajte u bordanju! Never stop riding!

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 5861
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr