SNOWBOARD

»

VIJESTI

19.11.2008.      

Autor: Vjeran Baranović 

LG Snowboard FIS Big Air Stockholm

2009 LG Snowboard FIS World cup se nastavlja Big Air natjecanjem 22. studenoga u Stockholmu.

Treći put za redom Olimpijski stadion (1912) će ugostiti najbolje bordere iz 14 država, a ulaz će biti besplatan za sve posjetitelje.

U predivnom ozračju Stockholma lokalni borderi će se probati ugurati na postolje, što im nije uspjelo do sada u švedskom glavnom gradu. Od domaćih ridera tu su Chris Soerman, Kevin Baeckstroem , Jonas Carlson te Jonathan Nilsson koji je prošle godine zauzeo peto mjesto.

Naravno da im neće biti lagano jer dolaze i ostale zvijezde. Osim prošlogodišnjih pobjednika Matevza Peteka (SLO, 2006) i Janne Korpia (FIN, 2007) tu je i jaka postava Finaca koji su dominirali prošle godine: Antti Autti, Risto Mattila, Peetu Piiroinen i Sami Saarenpaa.

Stefan Gimpl (AUT) se nada reprizi prvog ovogodišnjeg LG Big Air-a gdje je zauzeo drugo mjesto iza Peetu Piiroinena. Dolazi i Norvežanin Benedikt Nadig koji je bio treći na otvorenju sezone sa sunarodnjakom Stephanom Maurerom. Jaku norvešku reprezentaciju predstavljaju Tore Holvik, Roger Kleivdal, Kim-Andre Eliasen, Gjermund Braaten i Ulrik Badertscher, a moramo spomenuti i Slovenca Domena Bizjaka.

Natjecanje počinje u podne s kvalifikacijama. Deset najboljih ridera će se boriti u finalu koji je na rasporedu u 17 sati po lokalnom vremenu. Eurosport 2 će prikazivati finale s malim zakašnjenjem u 18:30.

Zanimljivi podaci o Big Air-u u Stockholmu:
Postolja 2006:      1. Matevz Petek (SLO), 2. Peetu Piiroinen (FIN), 3. Risto Mattila (FIN)
Postolja 2007:      1. Janne Korpi (FIN), 2. Risto Mattila (FIN), 3. Sami Saarenpaa (FIN)
Arena:                 Olimpijski stadion u Stockholmu (1912)
Rampa:                100 tona građevnog materijala i 3 tjedna izgradnje
Snijeg:                 200 tona tekućeg dušika potrebnog za  600m³ snijega
Shaper:                David Ny, Švedska

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 488334
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr