31.01.2017.      

Autor: Antonio Gizdulić

Photo: FIS

 

Shiffrin i Strasser pobjednici City eventa u Stockholmu

Pobjednica City eventa ženske konkurencije je Mikaela Shiffrin, dok je isto ostvarenje, ali u muškoj konkurenciji postigao Nijemac Linus Strasser.

Zadnja utrka prije Svjetskog skijaškog prvenstva održana je u srcu švedske prijestolnice. City event još je jednom pokazao svu svoju draž. Iako nisu svi najbolji skijaši sudjelovali na današnjem natjecanju, bilo je izuzetno uzbudljivo. Natjecanje je započelo od osmine finala, a u svakom su se dijelu vozile po dvije vožnje.

Pobjedu u ženskom dijelu natjecanja odnijela je sjajna Amerikanka Mikaela Shiffrin. Skoro najviše problema, do navedenog ostvarenja, imala je u osmini finala protiv Francuskinje Boud Mugnier. Potom je svladala Kanađanku Gagnon, domaću predstavnicu Hansdotter te sjajnu Slovakinju Velež Zuzulovu. U svim navedenim utrkama vrlo je elegantno dolazila do pobjede.

Zadnja Mikaelina žrtva na putu do pobjede bila je Slovakinja Veronika Velež Zuzulova. Ona je do finalne utrke svladala Švicarku Fierabend, potom i svoju sunarodnjakinju Vlhovu te u polufinalu Norvežanku Loeseth. Nije bila niti puno slabija od Shiffrin, ali upravo danas se, na relativno kratkoj stazi, mogla vidjeti razlika između te dvije sjajne skijašice.

Za treću poziciju borile su se Šveđanka Frida Hansdotter te Norvežanka Nina Loeseth. Iako je publika bila na strani svoje domaće skijašice, pobjedu u tom duelu odnijela je Loeseth. Hansdotter je skijala na krilima domaće publike, ali je na kraju podlegla pritisku. U drugoj vožnji utrke za treće mjesto nije uspjela doći do cilja. Time je Loeseth ostvarila svoje treće postolje ove sezone.

U muškom dijelu konkurencije bilo je puno interesantnije. Naime, favoriti utrke Marcel Hirscher i Henrik Kristoffersen ispali su već u prvom krugu, kao i Snježni kralj Moelgg, dok skijaši poput Grossa ili Horošilova također nisu uspjeli ostvariti puno bolji rezultat.

Pravu senzaciju priredio je Nijemac Linus Strasser. Pobjedama nad Kristoffersenom, Grossom i Harginom uspio je stići do finalne utrke. S druge strane ždrijeba, isto je učinio i Alexis Pinturault pobjedama nad Mattom, Kildeom te Rydingom. U finalnoj utrci očekivala se pobjeda Francuza, no sjajni Strasser, na iznenađenje svih gledatelja to nije dopustio. Pinuraulta je pobijedio u obje finalne vožnje te je time stigao do ostvarenja karijere. Pinturaultu je poraz donio, ne toliko lošu, drugu poziciju.

Borba za treće mjesto ponudila je dvoboj fantastično raspoloženih skijaša. Britanac Dave Ryding i domaći predstavnik Mattias Hargin izvrsno su skijali, ali je na kraju pobijedio švedski reprezentativac. Danas je pokazao najveću želju za pobjedom. Iako je u toku natjecanja više puta bio na rubu ispadanja, u svakoj je sljedećoj utrci sve više riskirao. Na kraju, to mu se i isplatilo. Četvrto mjesto osvojio je sjajni Britanac Ryding. Nekako se nadamo kako će i on jednom okusiti slast pobjede.

Nakon Stockholma cijela skijaška karavana seli u Švicarski St.Moritz, gdje ih očekuje Svjetsko skijaško prvenstvo. Natjecanje se otvara utrkom superveleslaloma u obje konkurencije. Prvo su na rasporedu djevojke, koje svoju utrku voze već sljedeći utorak. Muškarci će prvenstvo započeti samo dan kasnije. Vjerujemo kako ćemo svjedočiti jednom sjajnom natjecanju s mnogo obrata i uzbuđenja.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 328986
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr