SNOWBOARD

»

VIJESTI

28.01.2009.      

Autor: Ante PašalićPhoto: BurtonAm, Darko Petković  

Burton AM Tour - Flachauwinkl

Burtonova amaterska turneja nastavlja se i ove godine. Prva postaja bio je austrijski Flachauwinkl

Proteklog vikenda 49 natjecatelja iz cijele Europe pohodilo je Absolut Park u Flachauwinklu. Odličan park te odlična atmosfera obilježila je Burton AM tour natjecanje.

Četvrtu godinu za redom održao se Burton AM Tour. U njega spada 12 natjecanja u 12 europskih zemalja. Glavni akteri su klinci iz cijele Europe u starosti do 20 godina. Nagrade su uglavnom materijalne, ali pobjednici dobivaju pozivnicu na Burton European Open u Laaxu, koje je jedno od najvećih snowboard natjecanja. Spomenimo samo kako je Burton AM tour dio Swatch TTR serije natjecanja.

Nakon kvalifikacija bilo je jasno da su u finalima samo najbolji klinci. Austrijanac Thomas Minichberger, koji je pobjedio u kategoriji "Juniori", a demonstrirao je svoje vještine sa 50/50 Nollie na rollercoaster boxu, Sw Bs 540 i Fs 720 Mute na 18 metarskom kickeru!

-.-Burton, Darko Petković-.-

"Lokalna" Lisa Harml osvojila je prvo mjesto u ženskoj "Junior" kategoriji. Posebno bi izdvojilli našu mladu nadu iz Rijeke, Saru Franjul, koja je odličnim vožnjama osvojila odlično 3. mjesto!

U “Youth” kategoriji najbolji je bio Tim-Kevin Ravnjak iz Slovenije kod dečki, a kod cura Poljakinja Klementyna Kolodziej.

Osim odličnog rezultata Sare Franjul, u muškoj konkurenciji od naših natjecatelja bi izdvojili odlično 13. mjesto za Davida Sutlovića u “Youth” konkurenciji.

Snowboard klub "Nine" iz Rijeke ima odličnu organizaciju, te su već posložili drugu generaciju odličnih snowboardera, pod budnim vodstvom Darka Petkovića "Radeta". Treniraju gotovo cijelu godinu na austrijskim, slovenskim i talijanskim skijalištima te na svom matičnom skijalištu Platak. Od milja ih zovu Nine Kids”, starosti su od 9 do 18 godina, a Burton AM im je ovo prvo veće natjecanje.

"Namjera nam je nastaviti treninge istim tempom i uskoro nastupiti na još nekoliko međunarodnih natjecanja.” – izjavio je trener Darko Petković

-.-Burton, Darko Petković-.-
Nine Kids

Slijedeće natjecanje Burton AM Tour-a je švicarski Adelboden, a uspjehe naših "Nine Kids-a" ćemo naravno sa posebnom pozornošću pratiti!

Junior Cure
1 Harml LisaAUT
2 Kreitmayr Mariella AUT
3 Franjul Sara CRO

Junior Dečki
1 Minichberger Thomas AUT
2 Scheruebl Kevin AUT
3 Walchhofer Peter AUT

27 Ivica Luka CRO
28 Brajković Ivan CRO

Youth Dečki
1  Ravnjak Tim-Kevin SLO
 Rupp Gino NED
3  Roos Tamor NED

13 Sutlović David CRO
16 Kukoč Filip CRO

-.-Burton, Darko Petković-.-

-.-Burton, Darko Petković-.-

-.-Burton, Darko Petković-.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 255156
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr