SNOWBOARD

»

VIJESTI

28.08.2009.      

Autor: Ante Pašalić 

FIS Svj. Kup - Halfpipe, Cardrona

Početak LG FIS Svjetskog Kupa obilježen odličnim Halfpipe natjecanjem.

Amerikanac Shaun White i Kineskinja Jiayu Liu osvojili su prvo FIS Halfpipe natjecanje na skijalištu Cardrona na Novom Zelandu.

Početak natjecanja su obilježili jaki vjetrovi, tako da je bilo iznimno teško svim natjecateljima izboriti finale. Nakon nekoliko otkazivanja, finale su počeli odličnim vožnjama u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Zlatni iz Torina, Shaun White, dominirao je cijelim natjecanjem, a pobjednički run se sastojao od Lien Air, Bs 900, Fs 720, te na kraju odlični Double Cork 1080. "Mislim da su Double Cork trikovi budućnost sporta. Ne bi trebalo sve biti na bazi rotacija, nego je stil izvođenja trika iznimno važan" – izjavio je pobjednik Shaun White.

Osim Whitea izdvojili bi Švicarca Iouri Podladtchikova (Ipod, op.a.) koji je jedini realno konkurirao Amerikancu, sa Fs 1080 Inverted, Cab 1080, Fs Air, Bs 540, Fs 900 Inv. Treće mjesto osvojio je Japanac Kazuhiro Kokubo.

U ženskoj konkurenciji, trenutačna prvakinja u Svjetskom Kupu, Kineskinja Jiayu Liu, potvrdila je svoju odličnu formu te odnijela pobjedu nad iznimno jakim Amerikankama Kelly Clark i Gretchen Bleiler.

1. WHITE Shaun USA
2. PODLADTCHIKOV Iouri SUI 
3. KOKUBO Kazuhiro JPN

1. LIU Jiayu CHN
2. CLARK Kelly USA
3. BLEILER Gretchen USA

-.-FIS-.-
Christoph Schmidt
-.-FIS-.-
Shaun White
-.-FIS-.-
Muški pobjednici - iPod, White, Kokubo
-.-FIS-.-
Ženski pobjednici Clark, Liu, Bleiler

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 16240
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr