SNOWBOARD

»

VIJESTI

12.11.2011.      

Autor: Matija Kralj 

Tema ZOI: TTR odbijen od FIS-a

"Ticket to Ride" snowboard organizacija dobila je od Svjetske skijaške federacije (FIS) negativan odgovor na upit o mogućnosti uvođenja zajedničkog kvalifikacijskog sustava bodovanja za Zimske olimpijske igre u Sočiju 2014.

TTR-ovci, pod čijom su 'palicom' atraktivna natjecanja tzv. TTR World Toura (turneja natjecanja dijelom paralelna s FIS-ovim LG snowboard Svjetskim kupom, nap.a.), ali po novome i vlastito snowboard Svjetsko prvenstvo, od FIS-a su izviješteni kako se FIS "veseli budućoj zajedničkoj suradnji na razvoju svjetskog snowboard sporta", ali i kako "u interesu izgradnje međusobnog povjerenja između dviju organizacija" za početak, navodno, treba krenuti od zajedništva u organizaciji natjecanja nižeg ranga. A sve kako bi se, sukladno službenom stavu FIS-a, jednoga dana uistinu i došlo do mogućeg konačnog cilja. Onako kako ga za sada prvenstveno želi, i treba, jedino TTR u odnosu na Međunarodni olimpijski odbor, jer kroz FIS-ova natjecanja jedino se za sada stječe olimpijska kvalifikacijska norma.

"Odgovor FIS-a ne daje apsolutno nikakav stvarni odgovor na današnje potrebe najboljih snowboard natjecatelja svijeta.

Našim prijedlogom uvođenja zajedničkog sustava bodovanja natjecanja, u cilju konačne kvalifikacije za ZOI, mi smo jasno dali do znanja kako nam je globalni interes snowboard sporta na prvom mjestu. A vrata suradnje s FIS-om nikada s naše strane još u povijesti nisu bila otvorenijima. No, nakon najnovijeg službenog odgovora s njihove strane, mi ne vidimo mogućnost da se u bližoj budućnosti stigne do kvalitetne međusobne suradnje na najvišoj razini freestyle snowboard natjecanja.

Sa svojim inovativnijim pristupom organizaciji snowboard natjecanja TTR će nastaviti i nadalje raditi samo u interesu dobrobiti snowboard sporta u cjelini", stoji u reakciji Reta Lamma, predsjednika TTR-a.

U sklopu ovog članka dodajmo još samo i informaciju kako je danas objavljeno da će tvrtka LG nastaviti svoj odnos sa snowboard FIS Svjetskim kupom u ulozi naslovnog sponzora čitave serije natjecanja.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4722109
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr