14.02.2005.      

Autor: Goran Vukelić 

UVEX Tomahawk goggle

Testirali smo Uvexov model ski goggli namijenjen zahtjevnijim korisnicima...

Uvex Tomahawk model krasi vrlo agresivan, new edge dizajn koji u kombinaciji s metalik crvenom bojom daje naočalama, kao i samom korisniku, pomalo "opasan" izgled.
Staklo je izrađeno od high-tech materijala Makrolon®, vrlo otpornog na ogrebotine što u praksi skijaša oslobađa pretjerane brige o gogglama. Dvostruko je, te time daje vrlo dobru termalnu izolaciju. Očima također pruža 100 %-tnu UVA, UVB i UVC zaštitu.

Koristeći provjeren pristup stavljanja naočala u suhoj i zagrijanoj prostoriji možemo zaključiti da ovaj model uopće ne pokazuje sklonost magljenju. Isto tako, niti pri lošijim atmosferskim uvjetima neće biti problema sa vidljivošću. To se može zahvaliti Supravision® tehnologiji koja omogućava dobru vidljivost i u ekstremnim uvjetima korištenja.

Naočale su solidno izrađene, staklo dobro prianja uz okvir. Lagane su i prilično elastične. Elastična traka čvrsto ih drži u zadanom položaju na glavi. Dobro prianjaju uz glavu zahvaljući mekoj i prilagodljivoj pjeni. Na okviru i staklima velik je broj otvora za ventilaciju.

U primjeni na stazi neće biti problema, naočale odlično ispunjavaju svoju zadaću, štite od hladnoće, ne magle se i pružaju dobru vidljivost u različitim uvjetima osvjetljenja na stazi. Staklo narančaste boje odličan je izbor za niz različitih svjetlosnih uvjeta na snijegu.

Onima koji traže još i više, sa viškom novca u džepu, na raspolaganju ostaje i model Tomahawk Pro. Međutim, sve gore navedeno, uz vrlo povoljnu cijenu, čini Uvex Tomahawk goggle vrlo razumnim izborom.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 277144
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr