24.11.2004.      

Autor: Željko Mihalić 

Uvex pocket naočale

Uvex kao poznati proizvođač skijaških naočala i kaciga nudi jedan specifični proizvod. Koliko on vrijedi, probat ćemo ocijeniti u sljedećem članku.

Kad netko spomene Uvex, većini je jasno da se radi o relativno kvalitetnim proizvodima. U širokoj paleti skijaških naočala našao se i jedan model koji nas je privukao čisto zbog svoje praktičnosti. Naime, model pocket (džep) je specifičan po tome što se naočale mogu doslovce presavinuti i staviti u džep tako da zauzimaju puno manje prostora, što je, složit ćete se s nama, zgodna karakteristika.

No, takva je konstrukcija morala platiti i danak na drugom polju. Zbog tendencije da naočale ostanu čim manje površina plastike vizira je smanjena pa je tako mogućnost klimatizacije znatno smanjena. Iako naočale imaju dvostruka izmjenjiva "stakla" i posebnu klima zonu između njih, ipak je klimatizacija nedovoljna i naočale se natprosječno mnogo magle, pogotovo skijašina ili boarderima koji se više znoje. Također je perfiferni vid zbog manjeg okvira te plastičnog obruba s obje strane znatno ograničeniji. Plastični viziri su izmjenjivi i u kompletu sa naočalama dolaze u neutralnoj i narančastoj boji, a ukoliko boju želite promijeniti očekujte probleme jer kod nas nećete nikako, a u Europi vrlo teško doći do zamjenskih. Kao konačnu ocjenu rekao bih da nisu baš isplativa investicija, pogotovo za snowboardere ili skijaše koji često skijaju sa zaštitiom za oči, iako je konceptualno ideja veoma primamljiva.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 317088
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr