SKIJALIŠTA

»

HRVATSKA

01.01.2014.      

Autor: Goran Razić 

Još uvijek se ne nazire otvaranje Sljemena

Usprkos najavama zagrebačkog gradonačelnika kako će skijanje na Sljemenu biti moguće za vikend 04. i 05.01., od toga neće biti ništa.

Na Sljemenu nikako da temperature ozbiljnije padnu ispod ništice. Već nekoliko dana temperature se kreću oko nule, uz izrazito visoku vlagu u zraku. Sve to nije dovoljno kako bi se napravila dostatna količina snijega. Zagrebački skijaši i borderi morat će se strpjeti još neko vrijeme. 

Protiv vremena ne možemo. Najave su bile da će temperature padati do -3 i -5, ali cijelo vrijeme je oko nule. U takvim uvjetima ne možemo ništa. Treba nam punih 7 dana kvalitetnog minusa da napravimo snijeg. Početak rada za vikend je utopija”, riječi su Igora Žiljka, voditelja uređenja staza i zasnježenja sljemenskog skijališta. 

Na naš upit u kakvom je stanju jezero Žiljak je bio jasan; “Jezero je puno, što nije niti čudno kada znamo da snijeg nismo radili posljednja tri tjedna”. Vrlo vjerojatno će tako i ostati, budući da je za vikend prognozirana kiša, uz ponovni lagani rast temperature. 

Iako sezona skijanja po svemu sudeći neće početi prvi tjedan nove godine, još uvijek stoji nada kako će školarci ipak uloviti barem djelić skijanja za vrijeme školskih praznika. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 306546
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr