SNOWBOARD

»

VIJESTI

14.12.2009.      

Autor: Ante PašalićPhoto: TTR  

Air&Style 2009

Marko Grilc odnio pobjedu na prestižnom natjecanju.

Bergisel stadion u Innsbrucku ponovno je bio centar snowboard svijeta, s ovogodišnjim TTR 6Star Billabong Air&Style snowboard mega spektaklom! 16 najboljih ridera svijeta završilo je u finalnom dvoboju, a samo jedan je otišao sa "Ring of Glory" prstenom. Marko Grilc odnio je pobjedu, te je doista i bio najbolji rider, no ono što fascinira je priča s kojom je došao do pobjede.

Zadnji put kada se Marko Grilc natjecao na Air&Style-u bilo je sada već davne 2004. godine, u Seefeldu, kada nije polučio neki konkretan rezultat. Gotovo uvijek je bio prisutan na ovom velikom natjecanju, ali kao "backup" rider, odnosno kao zamjena u slučaju da se netko ozlijedi.  Tako je i bilo ove godine - Kanađanin Seb Toots teško se ozlijedio na treningu, i organizatori su pozvali Grilca da se natječe. Marko je vjerojatno u najboljoj formi ikada te s velikim brojem novih trikova, i bio je savršeno spreman za ovo veliko natjecanje.

U velikom finalu Marko Grilc bio je bolji od Iouri Podlatchikova, Andreasa Wiiga i Peetu Piiroinena te je odnio pobjedu! "Grillo" je odvozio odlične Bs 1080 late cork, Bs 10, Sw Bs 9, Double Backflip, što se s velikom dozom stila i amplitude, pokazalo kao recept za osvajanje ovogodišnjeg Air&Style-a. Na kraju su odličnu večer okončali njemački hip-hoperi K.I.Z. i švedski rockeri The Hives.

Air&Style iz godine u godinu uspijeva biti najvećim snowboard natjecanjem na svijetu, ne samo zato što uvijek privuče 20 000 gledatelja, nego i stoga što postavlja nove standarde snowboard sporta, i "gura" kompletni progres u natjecateljskom smislu.

Billabong Air & Style finalni rezultat:

1. Grilc Marko SLO
2. Piiroinen Peetu FIN
3. Wiig Andreas NOR
4. Podlatchikov Iouri SUI
5. Ettala Eero FIN
6. Stock Werner AUT
7. Elhardt Elias GER
8. Horgmo Torstein NOR
9. Autti Antti FIN
10. Swoboda Marc AUT
11. Guldemond Chas USA
12. Gimpl Stefan AUT
13. Mattila Risto FIN
14. Humphreys Tim USA
15. Rice Travis USA
16. Rüf Gigi AUT

-.-TTR-.-werner Stock

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 238859
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr