24.08.2005.      

Autori: Miroslav Alković, Ante Pašalić 

Opis svih trikova na railu...

Fs 50-50
Prilazi se railu sa Frontside strane boardera, naskače se tako da se daska skliže čitavom površinom baze snownboarda po railu (i nose i tail)


Bs 50-50
Prilazi se railu sa Backside strane boardera, naskače se tako da se daska skliže čitavom površinom baze snownboarda po railu (i nose i tail).

Fs Board Slide
Prilazi se railu sa Frontside strane boardera, naskače se tako da snowboard bude u vodoravnom (90°) položaju na railu, leđima okrenut u smjeru prema dolje.

Bs Board Slide
Prilazi se railu sa Backside strane boardera, naskače se tako da snowboard bude u vodoravnom položaju na railu, prsima okrenut u smjeru prema dolje.

Fs Tail Slide
Prilazi se railu sa Frontside strane boardera, naskače se tako da snowboard bude u vodoravnom položaju na railu, ali samo rep snowboarda kliže po railu, leđima okrenut u smjeru prema dolje.

Bs Tail Slide
Prilazi se railu sa Backside strane boardera, naskače se tako da snowboard bude u vodoravnom položaju na railu,ali samo rep snowboarda kliže po railu, prsima okrenut u smjeru prema dolje.

Fs Nose Slide
Prilazi se railu sa Frontside strane boardera, naskače se tako da snowboard bude u vodoravnom položaju na railu,ali samo nos snowboarda kliže po railu, leđima okrenut u smjeru prema dolje.

Bs Nose Slide
Prilazi se railu sa Backside strane boardera, naskače se tako da snowboard bude u vodoravnom položaju na railu,ali samo nos snowboarda kliže po railu, prsima okrenut u smjeru prema dolje.

Fs Lip Slide
Rail se nalazi sa fs strane, naskače se tako se napravi rotacija od 90-ak stupnjeva, dakle daska je otprilike okomita na rail, prsima ste okenuti prema dolje.

Bs Lip Slide
Rail se nalazi sa bs strane, naskače se tako se napravi rotacija od 90-ak stupnjeva, dakle daska je otprilike okomita na rail, leđima ste okenuti prema dolje.

Tail slide i Nose slide su varijacije Bordslidea i Lipslide-a, samo je razlika u tom da je prvi slide na nosu, a drugi na tailu, dok su ovi osnovni između nogu (iako se radi često i na nozi, npr. zbog stylea ljepše je raditi Fs Boardslide malo više na prednjoj nozi, ali to su već sitnice…)

Fs 5-0 (Tail Press)
Prilazi se elementu sa Frontside strane boardera, i kliže se samo sa Tailom, daska je okrenuta u smjeru raila.

Bs 5-0 (Tail Press)
Prilazi se elementu sa Backside strane boardera, i kliže se samo sa Tailom. Daska je okrenuta u smjeru raila.

Fs Nose Press
Prilazi se elementu sa Frontside strane boardera, i kliže se samo sa Nosom snowboarda, daska je okrenuta u smjeru raila.

Bs Nose Press
Prilazi se elementu sa Backside strane boardera, i kliže se samo sa Nosom snowboarda, daska je okrenuta u smjeru raila.

Blunt Slide
naskače se kao lipslide (skate trick)

Smith
Naskače se kao Fs Tail Slide, a prednja noga nakošena pod kutem od 45° od raila prema dolje, desno ili lijevo, ovisno o stance-u i ovisno o switch ili normalnoj vožnji. (npr. za regular stance je desno dolje)

Feeble
Sličan kao Bs Smith trik, nakošen prema dolje, naskače se sa FS strane, tj. element je sa fs strane bordera.

Pivot
Sličan trik kao i Smith, samo je nos prema gore.

Salad
Ukošeni 5-0 prema gore, Slično kao i Feeble trik, samo sa nosom prema gore.

Crooked
Trik se izvodi skakanjem na rail, naskače se na nosu, tako da je zadnja noga u zraku, podignuta na 45° prema gore.

Rotacije, 180°, 270°, 360°, 450°, 540° , naskače se na element i vrši se rotacija u Fs ili Bs smjeru i slijeće se na rail.

On (koristi se naziv To – 180 On je isto što i 180 To)
Rotacije se vrše na samom elementu ili prije skoka na element.

Off (koristi se i naziv Out )
Rotacije se vrše pri doskoku sa elementa.

 

 

 

 

« Prethodni članak

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 281482
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr