30.04.2004.      

Autor: Ante Pašalić 

Svi snowboard trikovi i opisi kako se izvode. -

Snowboard terminologija trickova :

Air to Fakie: Svaki trik u halfpipe-u gdje se prilazi zidu (wall) vozeći prema naprijed,nema nikakve rotacije, a snowboarder slijeće trik vozeći u natag.

Alley Oop: Termin koji se koristi za opisivanje bilo kojeg manevra u halfpipe-u kod rotacija od 180 stupnjeva ili više uzbrdo; odnosno backside rotacija na frontside zidu (wall) ili frontside rotacija na backside zidu (wall).

Andrecht: Handplant sa zadnjom rukom, a sa prednjom rukom grab.

Backside: Backside je stražnja strana snowboarda tj. Dio gdje dođu pete.; backside je leđna strana snowboardera.

Backside Air: Zalet na backside zid (wall), uhvati grab sa prednjom rukom na rub peta.

Backside Rotation: Rotacija u smjeru kazaljke na satu za regulare, i rotacija kontra kazaljke na satu za goofy-a.Napomena kod switch stance-a, regular izvodi rotaciju kontra kazaljke na satu, a goofy će ići u smjeru kazaljke na satu.

Backside Turn: Okretaj kod kojega rubovi peta okreću se van kruga dok je snowboard na rubovima prstiju.Drugim riječima, desni zavoj kod regulara i lijevi kod goofyja.

Backside Wall: Kad stojite na vrhu halpipe-a i gledate prema dolje, backside zid (wall) je lijevi zid za regulare,a desni za goofyje.A ako se vozite po sredini halfpipe-a backside zid je onaj iza vas.

Blindside: Termin koj i se korisit kod rotacija gdje se snowboarder orijentirao "na slijepo" kod kretanja ili slijetanja trika, i mora se okrenuti da pogleda iza svojih ramena.Takva tehnika inače povećava težinu triku.(npr. Backside alley oop air u halpipe-u je teži od frontside alley oop air zato što je "na slijepo" (blindside)).

Boned: Termin koj i se koristi za objašnjavanje stila u triku.Npr. ako je netko "Boned out a method" , to znači da je jako primio grab i stvorio manevar tako da ruke ili noge mogu izgledati kao produžene ili istegnute do maximuma."Bone" znači ispružiti jednu ili obje noge.

Bonk: Doticaj ili udarac na bilo koji objekt sa snowboardom.(npr. Tail bonk bilo bi u vožnji doticaj nekog stola ili raila sa repom snowboarda.)

Caballerial (Cab): Halfpipe trik koji počinje sa fakie-om, rotira se 360 stupnjeva, i slijeće vozeći prema naprijed.Nazvan prema skateboarderu Steve Caballeru.

Canadian Bacon Air: Zadnja ruka ide kod zadnje noge i grab-a se između ruba prstiju i vezova dok je zadnja noga ispružena.

Cant: Termin koji se koristi u opisu kuta kod kojga je bilo koja noga pozicionirana po sredini ili po strani od vertikalne osnove.

Chicken Salad: Zadnja ruka ide između nogu i prima grab ruba pete između vezova dok je prednja noga ispružena.

Corkscrew: Termin koji se koristi za opisivanje rotacije sa strane.

Crail: Zadnja ruka prima rub prstiju ispred prednje noge dok je zadnja ispružena.

Crippler Air: Okrenuti air gdje snowboarder izvodi flip od 180 stupnjeva.Drugim riječima, boarder ulazi u halfpipe vozeći prema zidu, skoči u zrak, rotira se za 90 stupnjeva, okrene se u zraku, rotira se za još 90 stupnjeva i sleti prema naprijed.

Crossbone Method Air: Method air gdje je zadnja noga ispružena.

Crooked Cop Air: Freeride verzija "mosquito" air-a.

Double Grab: Primanje dva grab-a u zraku.prvo jedan pa drugigrab,zatim slijetanje.

Double Handed Grab: Simultano primanje dva grab-a u isto vrijeme u zraku.

Eggplant: Primanje ruba halfpipe-a sa prednjom rukom i izvrnuta rotacija od 180 stupnjeva.

Elgeurial: Ulazi se u halpipe vozeći fakie, sa zadnjom sukom se prima rub halpipe-a, izvodi se rotacija od 360 stupnjeva i slijeće se vozeći prema naprijed.

Fakie: Termin za vožnju unatrag. Pogledaj pod "Switchstance".

Flat Bottom: Područje u sredini halfpipe-a između dvaju zida (wall), tj. Sredina halfpope-a.

Flatground: Termin koji se koristi za trikove izvedene na ravnom terenu bez dodatnih elemenata..

 

 

 

 

Sljedeći članak »

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 221904
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr