30.04.2004.      

Autor: Ante Pašalić 

Drugi dio snowboard trikova. -

Fresh Fish Air: Backside verzija Stalefisha. Pogledaj pod stalefish.

Front Foot: Noga koja je najbliža nosu snowboarda,lijeva noga kod regulara i desna kd goofyja.

Frontside: To je strana snowboarda gdjesu vam nožni prsti.Tj. strana gdje su vam prsa.

Frontside Air: trik koji se izvodi na prednjoj strani zida (wall) halfpipe-a i dok ste u zraku prima se "indy" tj. Primate sa zadnjom rukom između vezova na strani di su vam nožni prsti.U biti frontside air je bilo koji trick koji se izvodi na frontside zidu halfpipe-a.

Frontside Rotation: Rotacija obrnuta od kazaljke na satu za regulara i rotirajući se u smjeru kazaljke na satu za goofyja.Obrnuto kod switchstance-a.

Frontside Turn: Zaokret gdje se nožni prsti okreću prema vani kod zaokreta dok je snowboard na vrhovima peta.

Frontside Wall: Obrnuto od Backside wall-a. pogledaj pod "Backside wall".

Goofy-Footed: Vožnja Snowboarda sa desnom nogom naprijed.Grab: Primanje ruba snowboarda sa jednom rukom ili obje.

Haakon Flip: Okret u halpipe-u koji se radi kad vozač priđe backside zidu vozeći fakie.Na rubu pipe-a vozač se izokrene unatrag u halpipe i rotira za 720 stupnjeva naginjući se naprijed prema pipe-u.

Half-Cab: Nemože se izvesti u halpipe-u.To je freeride verzija Cab-a u kojem se rotirate za 180 stupnjeva iz fakie-a prema naprijed sa ravnog jumpa.

Halfpipe: Snowboard struktura (element) koja je građena za freestyle način vožnje snowboarda.Sastoji se od nasuprot okrenutih zidova radijalnih prijelaza, iste visine i veličine.Snowboarderi ulaze u halfpipe gdje dobivaju brzinu i izlijeću van zida u zrak i rade trikove.

Handplant (Backside): Hvatanje za rub halpipe-a sa jednom ili obje ruke, a rotacija se radi backside.

Handplant (Frontside): Hvatanje za rub halpipe-a sa jednom ili obje ruke, i rotacija se radi frontside.

Handplant (Layback): primanje ruba halpipe-a sa zadnjom rukom i frontside rotacija .

Heel Edge: je strana snowboarda gdje su vam pete.

Ho Ho: Termin koji se koristi za bilo koji trick za primanje ruba halpipe-a sa dvije ruke.

Hucker: Onaj koji skoči jako u zrak i ne doskoči na noge.

Indy Air: Pravi "indy air" se radi backside, sa zadnjom rukom primamo grab između vezova i rubova prstiju dok je zadnja noga ispružena.

Invert: Trik gdje se glava nalazi ispod razine snowboarda i vozač balansira na jednoj ili dvije ruke.

Inverted Aerial: Manevar kod kojeg se vozač u zraku nalazi snaopačke u bilo kojem trenutku.

Inverted 180: Pogledaj pod "Crippler".

Inverted 540: Pogledaj pod "McTwist".

Inverted 720 (720 McTwist): Snowboarder prilazi zidu vozeći prema naprijed, skoči u zrak, rotira se za 720 stupnjeva u backside smjeru dok izvodi okret prema naprijed i slijeće fakie.

J-Tear: Okret gdje se vozač rotira za 540 stupnjeva u frontside smjeru dok se drži sa jednom ili obje ruke za rub halpipe-a.

Japan Air: Prednja ruka prima grab za vrh nožnih prstiju između stopala, a prednjeg koljeno povuče prema snowboardu.

Jib: Opisuje vožnju snowboarda najsličniju vožnji street-skateboardinga."Jibbers" spuštaju se niz railove (šipke,gelendere), i izvodi trickove na tlu.

Late: Termin koji se koristi sekundu prije nego li završite trik i onda u zadnji čas okrenete 180 ili sl.Npr. radite Method i u zadnjem trenutku prije nego li sletite okrenete se za 180.

Lien Air: Prednja ruka prima rubove gdje su vam pete,a tijelo se naginje preko vrha nosa.

Lip: Vrh ili rub halfpipe zida.

Lip Trick: Bilo koji trick koji se izvede blizu ruba halpipe-a.Ili trik, koji sa repom snowboarda dodirnemo neki element.

McEgg:Okret gdje se stavi prednja ruka na rub zida, rotira se za 540 stupnjeva u backside smjeru i slijeće se prema naprijed.

McTwist: Rotacija od 540 stupnjeva sa okretom.Drugim riječima vozač ide prema zidu halfpipe-a vozeči prema naprijed, skače u zrak, rotira se za 540 stupnjeva u backside smjeru dok radi zaokret prema naprijed i slijeće prema naprijed.

Melonchollie Air: Prednja ruka prima grab iza prednje noge, između vezova, dok je prednja noga ispružena.

Method Air: Prednja ruka prima rub pete, oba koljena su savijena, i daska se povuče prema razini glave.



Michaelchuck: zaokret napravljen u halfpipe-u na backside zidu, gdje vozač napravi okret prema nazad sa backside rotacijom od 180 stupnjeva.

Miller Flip: Zaokret kod kojeg se halfpipe zidu prilazi vozeči naprijed, prednja ruka prima rub halfpipe-a, i izvodi se frontside rotacija od 360 stupnjeva i vozač slijeće vozeći fakie.

Misty Flip: Freeride verzija Mctwista, napola se izvoda okret od 540 stupnjeva sa frontflipom koji se izvodi sa ravnog jumpa, i slijeće se fakie.

Mosquito Air: Halfpipe trik gdje prednja ruka ide iza prednje noge i prima grab između vezova na rubovim peta.Prednje koljeno je savijeno da dotakne dasku.

Mute Air: Prednja ruka prima grab na rub prstiju ispred prednje noge.Nollie: Skok kod kojeg se odskoči sa nosom umjesto sa repom.Pogledaj Ollie.

 

 

 

 

« Prethodni članakSljedeći članak »

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 129757
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr