09.11.2016.      

Autor: Ivan Kašuba 

Za vikend masovno otvaranje skijališta

Naglo zahlađenje i snježna fronta ovila je Alpe prošlih dana u bijelo. Na mnogim skijalištima pala je velika količina snijega, što je omogućilo nekolicini skijališta uranjeno pokretanje svojih liftova, ponegdje čak i mjesec dana prije planiranog termina.

Tapkanje na mjestu i pogled u nebo, već ovaj vikend mogli bi ste zamijeniti škriputanjem svježeg snijega ispod pancerica i prvim ovosezonskim skijanjem.

Kako su završne pripreme na skijalištima u punom jeku, te topovi i ratraci danonoćno uređuju stazu, za očekivati je uskoro masovno otvorenje ne glečerskih skijališta diljem Alpa, no neka skijališta startaju već ovaj vikend.

-.--.-

U Kitzbühelu se skija na brdu Resterhöhe već od kraja desetog mjeseca, a od prošlog vikenda i na poznatom Hahnenkamm brdu, gdje je u pogonu nekoliko pista i jedna sjedežnica. Zanimljivo je spomenuti da su piste puštene u rad prije nedavnih snježnih padalina, a napravljene su od prošlogodišnjeg snijega iz deponija.

Od četvrtka u pogon kreće i Turracher Höhe s jednim liftom imena Wildkopflift, a od subotu dodatno još i Zirbenwaldbahn. Zanimljivo je kako će ski karta u petak koštati samo 9 Eura po osobi.

-.--.-

Na glečeru ponad Söldena skija se već nekoliko tjedana, no od ovoga vikenda u rad kreću nekoliko skijaških staza i liftova, što će omogućiti dolazak do glečera iz samoga mjesta. Iz uprave skijališta ističu kako će za vikend biti otvoreno 15 liftova i čak 46 kilometara skijaških staza.

-.--.-

U Schladmingu planiraju otvorenje također za nadolazeći vikend i to od vrha do središnje stanice. Ako je vjerovati glasinama, već spomenutim skijalištima bi se na kraju tjedna mogla priuštiti i Silvretta Montafon te švicarska Arosa-Lenzerheide.

-.--.-

Hvale vrijedna gesta dolazi nam iz Francuske. Iako je poznati Courchevel svoje otvorenje najavio tek iza 10.12., potaknuti idealnim uvjetima, u petak će otvoriti nekoliko liftova i to samo na taj dan, no zato je skijaška karta za sve besplatna, a učitelji skijanja će stajati na raspolaganju kao besplatna potpora u nadolazeću sezonu.

Ako je suditi po sadašnjem stanju, kroz koji tjedan mogli bi u novu sezonu ući prije planiranog i druga skijališta poput Kronplatza, Obergurgla, Ischgla, SkiWelta i drugih.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 15. studenog 2016.   12:01h

    Član od:
    27.06.2006.

    Mjesto:
    Njemačka, Minhen

    Na Turracheru je pored u tekstu spomenutog lifta u radu i šestosjed Zirbenwaldbahn.
  • Objavljeno: 14. studenog 2016.   10:30h

    Član od:
    08.12.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    izgleda da bi vecina skijalista mogla vec sutra proraditi sa 50% kapaciteta
    nekako mi se cini da su jako ozbiljno shvatili ove padaline i minuse, dobro zabetonirali sve staze da se odupru nekoj nedajboze juzini
  • Objavljeno: 14. studenog 2016.   10:04h

    Član od:
    04.12.2006.

    Mjesto:
    Slovenija, Ruše

    i ja na Pohorju u 11 mesecu dobrih 60 cm....

    Shrani.si

    [Editirano] 14. studenog 2016. u 10:06h
  • Objavljeno: 14. studenog 2016.   07:46h

    Član od:
    26.10.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Ne sjećam ae kad sam vidio toliko snijega u 11. mjesecu u Austriji....svi topovi rade, ako se po jutru dan poznaje
  • Objavljeno: 10. studenog 2016.   10:15h

    Član od:
    23.08.2010.

    Mjesto:
    Hrvatska, Koprivnica

    Neka sezona počne :)

Prikazano 5 od 5 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 319366
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr