SKIJALIŠTA

»

OSTALA

13.09.2012.      

Autor: Goran Vukelić 

Majka kupila djeci skijalište za treninge

Američki Echo Mt. je promijenio vlasnika koji je najavio potpuno novu koncepciju rada – skijalište će biti otvoreno samo za natjecatelje u alpskim skijaškim disciplinama.

Sve je krenulo time što Nora Pykkonen, američka konzultantica, nije mogla spojiti želju svoje troje djece da se bave skijanjem i istodobno pohađaju kvalitetne škole u rodnom Denveru. Većinu slobodnog vremena su provodili u automobilu tražeći poligone na kojima bi mogli odraditi skijaške treninge. Poduzetna Pykkonen je zato stvari uzela u svoje ruke i ovog ljeta preko skijaškog kluba Front Range kupila maleno skijalište Echo Mountain u blizini Denvera.

Echo Mt. je prešao u ruke novog vlasnika u kolovozu, a Pykkonen je najavila ambiciozne planove. Skijalište će u budućnosti biti posve posvećeno skijaškim natjecateljima; dakle na njega će pristup imati samo klubovi i škole sa svojim štićenicima. Dva skijaška lifta će skijaše dizati na vrh skijališta, a ono će uređenjem biti posve prilagođeno brušenju tehničkih vještina budućih natjecatelja. Planira se i proširenje kako bi se uredila superveleslalomska staza, skijalište pokrilo sa snježnim topovima, izgradili restorani i prostorije za učenje i pisanje domaćih zadaća...

Za skijaše iz Denvera će biti organiziran prijevoz do centra za trening koji je od grada udaljen samo 45 minuta. Tamo će ih čekati ugledni treneri poput Sare Schlepper, Pettera Brenna, Patrika Jaerbyna i Mikea Farneyja.

Jedini nedostatak novog koncepta jest taj da su s Echo Mt. protjerani freestyleri. Skijalište je, naime, dosad imalo dobro uređen park koji su koristili snowboarderi i skijaši za svoje vratolomije, no nova vlasnica ih zasad nema u svojim planovima. Lokalna freestyle zajednica je zato ogorčena o čemu svjedoče njihovi komentari na Facebook stranici skijališta. Ipak, postoji šansa da se u budućnosti s proširenjem skijališta i park vrati na Echo Mountain.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

 • Objavljeno: 14. rujna 2012.   10:57h

  Član od:
  08.12.2004.

  Mjesto:
  Hrvatska, Rijeka

  ako ce mi netko kupiti Platak evo nudim se na posvajanje ;)
 • Objavljeno: 14. rujna 2012.   08:40h

  Član od:
  22.10.2004.

  Mjesto:
  Hrvatska, Matulji

  " Tko zna koliko ju je to koštalo... "
  (Član minja)

  Financijski detalji transakcije nisu objavljeni Inače, prijašnji je vlasnik skijalište kupio za 700.000 USD prije deset godina i upumpao u njega preko 5 milijuna dolara, prema američkim izvorima.
 • Objavljeno: 14. rujna 2012.   07:51h

  Član od:
  13.01.2005.

  Mjesto:
  Hrvatska, Rijeka

  Tko zna koliko ju je to koštalo i da li ga je uopće kupila sama? Možda ga je dobila za dolar.
 • Objavljeno: 13. rujna 2012.   11:56h

  Član od:
  29.01.2012.

  Mjesto:
  Hrvatska, Zagreb

  da bar i moja mama pliva u ovakvoj lovi pa da napravim od sljemena svoje skijališe :)
 • Objavljeno: 13. rujna 2012.   11:41h

  Član od:
  13.01.2005.

  Mjesto:
  Hrvatska, Rijeka

  Koliko su ih naplaćivali Urs?
 • Objavljeno: 13. rujna 2012.   10:03h

  Član od:
  14.06.2006.

  Mjesto:
  Kanada, Kelowna

  Ovo je i zalosno, jer Echo park je bio primjer freestyle parka u Sjevernoj Americi...koncept koji bi mnogim gradskim skijalistima dalo novog duha.

  Njihova greska?

  Premalo su naplacivali za dnevne i sezonske ulaznice...
 • Objavljeno: 13. rujna 2012.   09:13h

  Član od:
  07.12.2011.

  Mjesto:
  Hrvatska, Velika Gorica

  Ovakva jedna Mama bi trebala i nama u Hrvatskoj,da kupi Platak i Bjelolasicu
  u kompletu....na radost svih ljubitelja zimskih aktivnosti,....kad već prodajemo otoke,
  možemo i brda.

Prikazano 7 od 7 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1717846
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr